BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Saturday, September 20, 2014

Anak kedua.

19.8.2014

Jam 5 pagi. 
Sakit lain macam. Macam ni ke contraction? Alamak.. mummy dah lupa.. Tahan je la dulu..

Jam 10 pagi. 
Rasanya kena ready ke hospital. Sakit makin kerap. Ok, mmg contraction la. Siap2kan Qaireen and hantar ke rumah babysitter. Dengan pesanan, bakal ambil lewat sedikit sebab mummy dia nak bersalin dah ni. Huhu.

Jam 11-12 tghari. 
Beli roti je buat makan. Sakit dah makin kerap, mummy dia dah xselera nak makan. Huhu. Ke Hospital Ampang, check2...aiyoo sudah 4 cm. Nurse suruh tukar baju hospital, makan, and ke toilet, sebab jap lagi nak terus masuk labour room. Hoh?! Okey first time terus nak kena masuk labour room..masa Qaireen dulu, menunggu kat wad dah setengah hari sbb bukaan sikit..hehe.
Lain anak, lain ceritanya, kan..

Jam 12.55 ptg. 
Dah masuk dlm labour room kot. Macam dah tak ingat sgt timing ni. Hahaa..tapi ingat ingat lupa jugak sebab kena pecah air ketuban masa ni. And the Dr. said, dalam 5 jam lagi kena bersalin..1 hour for 1 cm..means dlm jam 5.55 ptg kena bersalin dah. Kalau tak Dr. nak bagi ubat apetah utk cepat bersalin. I dah lupa..

Jam 4.00 ptg. 
Hey hey kakak and adik nurse, saya dah tak tahan nak deliverrrrrr.....nurse lak masa ni dok busy sambut baby bilik sebelahh...

Jam 4.55 ptg.
X ingat berapa kali push. N x ingat berapa kali kena marah ngan nurse sbb x dengar kata dia. Hee. Yang penting alhamdulillah, anak mummy dah dilahirkan dengan selamat. Syukur ya Allah..

19/8/2014. 4:55 ptg. 2.59kg. Girl.

Detail lagi, boleh private message. Ladies only.

Till then, jumpa lagi. Next episode lak. Daa~

Tuesday, September 16, 2014

Iklannnn sekejapppp!!!!

Zalora?

Konfem korang dah berkali2 shopping kat Zalora...best ke?

Bagi I, bukannya x biasa shopping Online..n bukanlah selalu sgtpun...

Cuma bila ada moodddd nak shopping tu, yang dah tak boleh ditahan2, tershopping la jugak...

First time membeli dalam talian (cewahhhh) di Zalora, mak jemah amat berpuas hati dengan kualiti barang yang telah dibeli n delivery dia sangatttt pantas okeh!! 

I dah terbeli....
But mine in black color..senang suai padan dengan baju pelbagai warna kat dalam nanti..hehe

And...

But mine in red color..sbb matchingkan dengan my bag..hahaa

I placed an order about 6 pm, and the box of my items arrived the next day, before 12 noon! That's not even one day pun lagi kan! 

So, bagi first time buyer yg nak ngertestt shopping kat Zalora, I nak bg u all discount coupon....

15% off!!!!
Pssttt, jgn lupa sign up kat website dia..dpt off lagi RM 20...best!

Ohhh ni coupon code 15% off ok: 


ZBAP2Yp


Shopping jgn x shopping!

Monday, September 15, 2014

New princess in d house~

Assalamualaikum...

Lama betul x menulis kat sini...berhabuk bersawang...macam nak close pon ye gak...
But I love this space...biar pun jarang2 update..nak gak remain..haha

Current status? Mom of two lil princesses, and on maternity leave..senang cerita, tgh pantang lagi...Huhu...so kita nak cerita apa dulu ye?

- pengalaman bersalin anak kedua

- First princess turned 2 years old!

- penerimaan first lil daughter terhadap adik dia

- pantang oh pantang!

Ok.. So nanti kita update satu..satu...sbb ada masa baby n akaknya tido..mummy nya boleh tdo sama or update blog ok!

Stay tuned!

Thursday, July 10, 2014

Ramadhan 1435H

Assalamualaikum...

Subhanallah... Alhamdulillah kita masih bernafas di muka bumi milik Allah ini...
Sayu hati melihat penderitaan umat Islam di Gaza... Semoga Allah melindungi mereka..Amin...Aminnn...


Ramadhan tahun ini agak berbeza..bagi saya...berbeza dari segi apa ye?
Tahun ini berpuasa bersama adik untuk kakak QA..alhamdulillah sudah masuk 32 minggu..
pejam celik..pejam celik...lagi sebulan setengah - 2 bulan, InsyaAllah..semoga Allah permudahkan..akan melahirkan seorang lagi permata hati:)


Berpuasa and dlm masa yang sama uruskan baby QA (walaupon in 2 months QA dah nak masuk 2 tahun..i nak panggil dia baby QA jugak:P), plus heavily pregnant, 
semestinya perlukan banyak kesabaran...and ikut schedule..:P
hehe..bangun sahur mesti makan nasi + kurma,
so that x longlai sewaktu siang berpuasa...
petang balik kerja, masak, berbuka, etc etc...
jam 930 pm serius dah flat..huhu..hubby saje ke surau solat terawikh..
Allahuakbar..

Sudah hari ke-12 kita berpuasa, bazar ramadhan memang belum jejak lagi..belum sempat..atau alasan lain..mmg agak malas ke bazar.. seperti tahun2 sudah..
sebabnya..masak kat rumah simple2 sudah...kalau pergi bazar, beli banyak, makannya sikit:P membazir pulak..kan..


tapi kalau dah sampai lewat di rumah, plus workload kat office waktu siang memenatkan,
atau satu lagi alasan---> dah tatau nak masak apa,
memang ajak hubby beli bungkus kat luar je..tapi die kedai2 yang biasa beli and record pada kami ok:)
risau jugak bulan2 puasa ni, ramai kan yang nak berniaga..tapi please jaga kebersihan..risaukan keracunan makanan pulak..tapi InsyaAllah semua ok kan!

ermm...banyak lagi nak ditulis..
tapi penangan dah lama tak menulis kat sini,
blurrrr jap hahahaha

nantila kita sambung lagi k...

next post will be on my preparation for both..sambut baby and sambut raya..hehe...

ok till then,

daaa!!!~


Tuesday, February 11, 2014

Never a dry moment with NIVEA’s In-Shower Skin Conditioner

It's been so longggg since my last update here! and how I missed this space!

Hye everyone! Perhaps you guys still recognize me and would spent some of your spare time reading my blog post..:D

I am having my dry skin issue since....erm I think quite sometime. And I have tried many brands of skin moisturiser and lotion. The best brand I preferred was NIVEA.



I used Normal - Dry - Very Dry skin lotion. Almost everyday now. And it really improves my skin dry condition.

And when I saw the TV advertisement about NIVEA’s In-Shower Skin Conditioner,

woooowwwweeeeee!!! This is really what am I waiting for so so soooo long! Tell you what, it's just my discipline to sometime skip applying lotion after had my shower. hehe. So, this is just a diamond for me!

I hurried to Watsons, bought my first ever NIVEA's  In-Shower Skin Conditioner, had my shower, and conditioned it with this superb product!

Amazing! No stickiness, it's just absorbed and leave you smooth and soft skin with a really good smell! Compared to my previous previous previous skin lotion, I love this product the most!


Why don't you try yours? Improves your skin condition friends!

Tuesday, October 22, 2013

1 year plus!

Assalamualaikum and Hye!

Its been a while, isn't it? eh bukan ke baru je last week i merapu kat sini?
haah la yg down with fever tu kan..
haaa...dah mummy n baby QA beransur sihat, daddy pulak down with fever! kesian daddy...
sudahnya mc satu hari yesterday...Alhamdulillah dah sihat dah hero mummy tu...
so satu rumah demam berjangkit2...Subhanallah...dugaan sungguh menjaga si kecik tu demam..dengan taknak makan, x berapa nak main, melepek je nak bertempek...sian dia...demam panas lak tu..nak cecah 39 degree....3 kali masuk ubat bont*t tu...sian dia...mmg ujian Allah bagi...Alhamdulillah xde ape2..risau sgt...
now tinggal selsema and batuk2 sikit ke3-3 kami...
doakan kami cepat sihat sepenuhnya...amin!

Baby QA (still nak panggil dia baby) dah 1 year plus...Alhamdulillah..
i dah cover her mini birthday celebration kat sini kan...
(padahal ko hutang hupdate cukur jambul lagi hehehee) 
so perkembangan si kecik ni...
gigi dah 4 atas, 4 bawah..
dah pandai cakap 'nak!', 'nah!'
dadadaaaa...(panggil daddy) mamamaaa...(mummy for sure)
suka makan kismis, biskut, nasi makan tapi kurang, ayam suka, nestum pon makan lagi utk 12mo+ sebab topup die kurang mkn nasi tu...apa2 yg kita makan semua die nak..
kalau die suka, die duduk makan elok2 sampai kenyang..makan sambil sulam air ok..
kalau x suka, or x berapa suka, die makan main2...pastu tabur kat lantai hehee
mainan dah sepah2 taknak main, yg kemas suka...
pastu sekarang nampak dah boring ngan mainan lama dia...
nak kena cari permainan baru pulak...

last timbang 9.5 kg kot?masa cucuk 12 months.
menurut Dr, she is just fine sebab meningkat berat dan tinggi compared to previous record.
mungkin ringan sikit dari baby lain, tapi asalkan die sihat, Alhamdulillah...

suka berjalan...kadang2 mlm pon pakai kasut dalam rumah..nak ajak jalan letteww....pandai salam org dah, and kiss:D

pandai suapkan mummy and daddy dah...apa yg die makan, disuap jugak kat kita...

belum pandai gosok gigi. nak kena training ni.:D

oke apa lg? i love my lil sweetheart so so so muchhh!!!!

Semoga anak mummy sihat2 selalu and meh sini nak kiss sikit!mwax!





Wednesday, October 16, 2013

Her new handmade outfit

i am down with fever and bad coughs. and lil one demam campak. all office works kena mintak tolong dear colleague settlekan. dahla sgt busy now.. nak buat camno. Allah lebih mengetahui. setiap ujian ada hikmahnya kan. doakan we both cepat recover k!


few latest pic from my lil model:)





Wednesday, September 4, 2013

Her 1st Birthday Party

Assalamualaikum...

Alhamdulillah...My lil QA turns 1 year old on 28082013..

Masih tak dapat lupakan saat melahirkan si kecil kesayangan kami tu:)

Sayang,

Mummy doakan sayang membesar menjadi anak yg sihat, pandai, dan solehah, aminnnnn!
mummy try deco2 la..minimal deco sebab that week sgt sgt busy, with works...and etc...really try mummy's best..tapi boleh all out lagi.. just need more spare time..
jemput pon kenalan rapat @ bff and families je.. nak jemput ramai2, uhuiii because this is very 1st experience buat makan2, so kena belajar dulu...next time maybe?
:D

Sayang, mummy tau kamu sangat happy kan?
sebab mood lil QA sgt baik and sgt energetic that day!:) Alhamdulillah...

Few pictures taken during her bday celebration:-

#handmade door gift for kiddos

 #her face that morning

#her birthday cake

 #love the way she melt my heart with her smiles!

#and that's her with mummy!

okey. till next entry, see ya!