BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Monday, February 28, 2011

Percubaan Minum Susu Tepung Cap Ibu Mengandung huhu

Baiklah.
kerana hubby menasihatkan n utk kebaikan baby,
weekend semalam ni kami belila sekotak Anmum Materna ini.
Sudah pastila perisa cokolat kerana
"saya dari zaman sekolah mmg takbleh nak minum susu tepung xkira perisa ape huhu"
ingat lagi zaman study skolah menengah, kalau time waktu minum malam masuk dewan makan tetibu bau airnye dari susu tepung, rase mcm terus tanak makan,kecuali perut berdangdut mahu diisi.tp kompom amik air kosong.
okeh kembali kepade kisah asal yer.
so last nite was my first time ever tried susu tepung.
ecee i ikut sukatan okeh.
baik tak.tadek pon nak main x aci tipu2.:p
so bile isi air panas, bau susu tu naik la sket kan.
padahal biase je...tp sebab kefale sy ni dah tune "susu tepung xsedap uhuhh"
maka memang 50-50 je nak minum plislaa....
tp tetap tahan n cube jugak..
amik mase lame baru leh teguk..
seteguk...hmm it wasnt that bad...
5-6 teguk..sampai la setengah cawan susu itu diminum,
tp sterusnya ialah meluru ke toilet.muntah.ouch.penat.

hmmm..adekah sebab sy penat, n badan mmg dah masuk angin (mase tu baru balik dr kg..)..?
ataupun susu tu tak serasi dgn saye?
ataupun mind setting saya yg terkejut disajikan susu tepung?
ataupun ape?

hmm...
moms to be out there, or moms, yg jugak 1st time minum susu tepung,
kind to share your experience?
plis plis..

sy sungguh xde experience minum susu tepung so i need ur beautiful ladies advices...

makacehsss!!!~

Friday, February 25, 2011

Doakan saudara Islam kita di Libya

As Salam,

Bace paper today tak?
if belum, nah saya bg linknye:


tergamak depa bedil masjid...
bedil rumah Allah tu...
Astaghfirullah..

dan dah ramai org awam mati..

marila same2 kite doakan keselamatan saudara seislam kita kat sane..

Amin..

Wednesday, February 23, 2011

Beza dulu dan sekarang.

Dulu,
zaman sekolah kite belajar banyak main2 kan.
ingat lagik mmg mase zaman sekolah rendah nak No. 1 je manjang...
so mmg study (eceh ayat xleh blah)
so range no mase sekolah rendah,musti 1-3 je..bila bawak balik buku rekod nak mak sign, xde rase cuak pon heehee..
tiap2 tahun nak naik pentas amik hadiah pelajar bijak kononnye..
alhamdulillah zaman skolah rendah rajin ehhe

Dulu,
bile naik sekolah menengah, masuk asrama, jadual mmg tight,
pagi kelas, petang kelas prep,lepas prep kena sukan plak, malam pulak kelas prep lagik..
bile dah mcmtu dikawal,
mulela sebuk nak melawan..
cikgu ckp balik prep pukul 4:30 - 5:00 tak hengat dah, 
pukul 4:20++ dah menggelupur nak balik hostel..
sebabnye nak meluru ke bilik TV menonton wayang petang bertajuk Rosalinda Ayamoi hahahaa:P
kemudian bila lepas exam, tiap2 kali kena bawak balik buku rekod kalau bleh mmg nak sengaje tertinggal kt hostel,
bile bawak balik jugak tu, saje peram dlm beg xberani tunjuk result kat mak abah sbb 'lawa' sgt...
hehe..kemudian mmg tak tunjuk2 lah sampai sudah...(few times la)
tp nnt abah ckp "acik, abah dah sign buku rekod dlm beg tu, belajar elok sket, nape result teruk.."
huk..thanks abah i lap u lah!

Dulu,
mase study kat uni,
rase mcm dah cukup kuat study,
tp study last minit mmg jadi ulam laa...
cintan cintun laa ape laaa...
bile frust nonggeng, tgk result serupa jugak,
mmg so-so...tadek naik tadek kurang...
maknenye mmg study banyak itu, dpt banyak itu..
tdo mmg tak cukup konon rajin buat assignment segala, padahal lagi banyak nonton video korea dan segala vclip kat youtube..wat kije hujung2,
esoknya dpt mata panda haish..
tp alhamdulillah syukur dpt grad bersame2 teman2 semua..
syukur dpt belajar wehs walaupon hutang ngan ptptn sampai skang lom abes bayar..
bertahun lagik nak kena catu makan nak byr ptptn tu..huhu (catu ke??)

Sekarang,
bila dah kije,
baru tahu nak nyesal nape la aku xblajar smpai dapat 4 flat bleh kije kat multinasional company n ckp english berabuk huhuk..
sekarang redha tp akan cuba improve diri amin...
duit kena pandai simpan sendiri..
maklumla bukan mcm zaman study..:D

Sekarang,
bila dah kawen,
hidup berdua, mmg beza ngan zaman bujang dulu,
dulu xkesahla mkn megi pon takpe, dulu megi pon sodap,
sekarang mestila at least nasik + telur dadar + ayam goreng kunyit ( eceh ini pastila selera senirik)
mesti akan cube memasak,
cube..
cube..
kecuali mmg balik umah dah lambat n taklarat nak masak, maka..
"abg, kite mkn luar je plis plis..:P"

Sekarang,
bila dah ada baby kat dlm ni,
risau kalau makan macam2 effect kat baby,
sebab nak bg yg terbaik buat baby,
vitamin yg sebosau itu walaupon beberape kali telan xpas, asek nak kuar balik,
pakse gak telan demi untuk baby dpt zat secukupnye...
baru tahu, dulu mak mase ngandungkan kite bukan senang..
kite asek je wat mak sedih ke ape ke,
isk tabaiknye kann...
sekarang mesti salam kish2 pipi mak bg mak terharu ehehe..
baby dlm ni pom mesti senyum hehe:)

akhir kata,
banyak beza dulu n sekarang..

harus pandai tune..

tata~



Monday, February 21, 2011

Boleh tak kalau....

Nak balik umah sakrang jugak..
sebabb dah takleh tahannn ngantuk gileeessss!!
image: google:)

tgk jam ade lg 10 mins..
10 mins to go yeyeahhh...
*perasan kuar opis terus bleh sampai umah la yer puan roeza?
xpikior ke jam segala tuuu mahu makan sejam atas mrr2???
frust:(

knape la opis hour sy smpi kol 6 neh aish..

lately mcm tatau nak tulis ape kat sini huhu..
asek2 if bukak pon blogwalking jer..

huhu..

nnt sy tulis lg la okeh..
nak kmas2 barang wakakaka:D

tata!

Thursday, February 17, 2011

I wish...

I wish..

i can eat my fav food..

huhu..

sikalang rase mcm xselera mkn..

banyak yg bau xbesh...

n penat...

tp ape nak buat, its the symptoms...

10 weeks..2 weeks to go, and welcome 2nd trimester..

tetibe mcm xsabar nak g scan lg sbb nak tgk baby gerak2 hehe:)

okeh itu saje entry utk today.

esok menulis lagik.

kembali bekerja..isk.tapi mengantuknyer.

zzzzZZZzzzZZZZzzzz..

First time scan baby huhu

As Salam,

my first time scan baby ialah on the day terlibat dalam excident on the way balik dr kelantan.

yeap sy terlibat dlm excident baru2 ini, two weeks dah lepas kot?
kereta terbabas berpusing berguling..huhu ngeri..

Terima Kasih Syukur yang amat sangat Ya Allah kerana selamatkan kami satu kereta..
hubby luka sket kat betis..i was damn afraid if anything happens to us and my baby.
so right after buat police report, we ol pg hospital buat check up..hubby dpt ubatan..and 
dad warded one night sebab dr nak monitor sbb dad ade pitam sket after excident..
me and aunty alhamdulillah x ape2..

and Alhamdulillah syukur jugak baby stay safe and sound:)

naseb baik dr yg scankan tu pompuan..kalau tak,malu gak huhu first time la katekan...:)
nampak baby gerak2 and heartbeat die oke..
syukur sgt...

so...

kawan2, doakan kami okeh!
makacehs:)



Monday, February 14, 2011

Salam Maulidur Rasul:)

As Salam,

Mari banyakkan berselawat ke atas Nabi Muhammad SAW.

"Maulidur Rasul (dalam bahasa Arab bermaksud kelahiran Rasul) adalah hari bersejarah keputeraan Nabi Muhammad. Hari ini jatuh pada hari ke-12 bulan Rabiul Awal sempena kelahiran Nabi yang jatuh pada pada Isnin ( Dari hadith riwayat Muslim, 8/25 ) 12 Rabiul Awal Tahun Gajah bersamaan dengan 23 April 571. Baginda adalah nabi terakhir yang diutus oleh Allah Subhanahu Wataala. Tapak kelahiran baginda pula kini mempunyai satu bangunan kecil yang dikenali sebagai Maulid Nabi."

Jangan sebuk dok sambut Valentine's Day.

"Jawatankuasa Fatwa Majlis Kebangsaan Bagi Hal Ehwal Agama Islam Malaysia kali ke-71 yang bersidang pada 22 hingga 24 November 2005 memutuskan: “Bahawa amalan merayakan Valentine’s Day tidak pernah dianjurkan oleh Islam”.
Kebiasaannya, pasangan yang belum berkahwin menyambut perayaan berskala seni ini akan berakhir dengan aktiviti maksiat seperti berzina, sehingga terjadinya kes melahirkan anak luar nikah, menggugurkan anak dan seumpamanya."


Okeh?
ada fahamka?
banyakkan membaca ye..

take care~

Jom berblog sambil dpt RM sampingan!~

Click ajer!

http://www.churpchurp.com/roesxa/share/churpchurp-invite

Okeh??:D

Review: Cousin's Wedding @ Klate Part 2

Theme: Purple + white
Location: Rantau Panjang, Kelantan
:D

i lupe nak letak watermark pd pics.hukhuk.


the bride berposing.

beautiful makeup.stunning bride.:)


nice setup.

drinks for special guests.

lauk pauk makan beradab. simple but rasenye sedap.
xsempat nak curik sket muahaha. pic dibawahnye pulut kuning sbg hantaran untuk pihak lelaki..

little cousins in purple:)

little hubby. eh, salah type...:D
chubby hubby:D and little cousin tertido kepenatan:P

little cousin yg suke sgt bergambar!comellll!

okeh saye satu temaa!!huahuaa..:D
candid:p

okayy..
ape tema majlis anda plak?
or tema kwn2 anda?

share la sket..
boleh kongsi2 idea kan!!~

take care~

Lepak2 di Empangan Bukit Kwong

As Salam,

After akad nikah petang jumaat last week,
we ol pegi melepak cuci mate cuci pkran semua kat empangan bukit kwong..
itu nearest empangan kat kg kami huhu...

pokok2 kat sane mmg lawa utk di snap:)

pelawatnye pon mmg lawa utk di snap :p
hahahaha perasaannn sudahla kamu si tembam kan..:P

abah...
ecehhhh fotogenik la tu..:D

my ma...
control ayu ecewahhh:)

amik angin suda, makan angin suda,
kemudian haruslah balik rumah berehat kerana simptom evening sickness sudah dtg..
hukhuk..

tp lawatan yg mendamaikan hati..

cantiknya alam semulajadi ciptaan Allah..
Subhanallah..

owhh next entry tentang persandingannnn~

See ya!

Friday, February 11, 2011

Review: Cousin's Wedding @ Klate

As Salam..
mish me?
miss me not?
waka waka ape mengarut ni hehe:D

okay today nak tulis about my cousin's wedding yang i attend last weekend..

jumaat dorang punya akad nikah..
i macam takdela tolong sgt pon...
tolong sket2 je sbb dorg kesian nnt i penat hoho..:)

kanak2 memang paling hepi sebab bleh pakai baju comei2 lepas tu mintak i mekapkan...agagaga:P

this is my cousin:) cun die punye mekap kan2..:)

mas kawen..i mintak sekuntum yang warne purple tu die xmoh bagik..sampai ati you huahua:D

akad nikah..tok kadi tu macam pandai gak la wat lawak hehe

wawaawaaahhhhh sukenye die!

hehe..
so congratulations to my cousin and husband..
may Allah bless you both!
Amin...

Congratulations too to friends yg ade wedding die mase yg same ni and i am so sorry i xdpt attend yours!
Semoga berbahagia!!

Next entry about hari kenduri & bersanding depa:)

Jumpa lagi!

Thursday, February 10, 2011

Sesetengah pemandu takdek kesedaran sivik!

As Salam...
ini ade sdikit cerita..
harapnya dapat ambil iktibar ye pemandu sekalian..
on the way balik ke kelantan malam rabu lepas,
before mendaki bukit tujuh tu,
jammmm sgt tak hingat dah berape km..

rupenye ada 2 kemalangan teruk...

yang tak boleh bla tu,
dalam jam2 ni,
ade ramai pemandu yg sibuk nak memotong sedangkan org lain boleh bersabar beratur...

potong punye potong akhirnye kami dapat tengok insiden dimane ambulan yang bawa mangsa kemalangan terpakse drive slow2 dan almost atas rumput lah ( itu mmg kat atas lane die tu..) sebab adenye depa2 yg x berkesedaran ni...

hangin je satu badan menengoknye...
kalau mangsa tu cedera parah elok2 boleh hidup, tp dah jadik mcm tu..dah makan mase berape mins kat ctu kan...

wahai pemandu2,
jangan la pentingkan diri sendiri sangat..

pikirkan org lain jugak..

apejadahnye ambulan terpakse ketepi sebab ko pemandu yg sehat beramai2 berdegil nak jalan kat lane org tu.huh.

bukak mata.pikir sket.

Banyak cerita...

As Salam,
hye semua..
amcam cuti2 mesia?
sronok ke?

saye..
ade banyak ceritaa...

nnt sy hupdate slow2..

hoho...
see yaaa!!~

Wednesday, February 2, 2011

Bercuti ke mane??

As Salam...
hehe lame rasenye tak menulis...
asik2 if on9 pon dok merayap bace blog2 org len yang super dabomb....
:)

Dalam jadual perjalanan kami sepatutnya malam ni naik KTM bali kg kat klate nun...
tp disebabkan banjir, n KTM terganggu die punye schedule,
kami pon memutuskan utk balik ngan kreta ajo...
huhu...
baru berangan nak naik KTM tu sebab dah lame tanaik train eh..
last2 pon zaman  skolah kot?
tengok..last naik train pon udah lupaaa:P

nasib baik la jugak ramai yg dah balik..
so rasenye tadekla jam...
kalau merase jam otw balik klate mahu menangis la wa ckp lu wawawa...

alhamdulillah...

doakan perjalanan kami selamat pergi balik yer u ols!

esok pagi..

oo ooo ooo ooow balik kg...:)

psst://jap lg nak g spital wat checkup...
debar2 la plak..
sbab 1st time nak checkup kat spital besar sket..
biase tu pegi klinik idzham dkat ngan umah ni je..

huhu..again..pray for me n baby k..:)
terima kasih kawan2:)