BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Tuesday, March 23, 2010

of photoG 28&29 May 2010

saye pilih die....



Mr khalil, allow me to put your pic here ya?
many thanks!

Friday, March 19, 2010

of inai..info~

Hukum Pemakaian Inai Bercorak Mengikut Syarak
Tarikh Keputusan:
2 Oct, 2009
Tarikh Mula Muzakarah:
2 Oct, 2009
Tarikh Akhir Muzakarah:
2 Oct, 2009
Oleh:
Muzakarah Kali Ke-88
Kod Isu:
88
Keputusan:
1. Setelah meneliti keterangan, hujah-hujah dan pandangan yang dikemukakan, Muzakarah berpandangan bahawa di dalam Islam para fuqaha’ sepakat memutuskan bahawa pemakaian inai pada kedua tangan dan kaki adalah diharuskan bagi wanita sama ada yang telah berkahwin atau belum selagi mana tidak menimbulkan fitnah.

2. Walau bagaimanapun, kadar pemakaian inai di kedua-dua tangan dan kaki adalah terhad sehingga pergelangan tangan dan buku lali sahaja, manakala warna yang digunakan tidak bersifat kekal seperti tatu dan mengandungi sebarang unsur yang meragukan. Mengenai corak atau ukiran yang digunakan pula, corak atau ukiran daun dan tumbuh-tumbuhan adalah dibenarkan, manakala corak-corak haiwan, lambang dewa-dewa atau ajaran atau apa jua gambaran yang bertentangan dengan syarak adalah dilarang.

3. Muzakarah juga memutuskan bahawa pemakaian inai pada kedua tangan dan kaki bagi lelaki adalah tidak diharuskan kecuali pada sebilangan jari bagi pengantin semasa majlis perkahwinan dan juga untuk tujuan perubatan.

**gambar dicilok dr incik google~

4. Muzakarah juga bersetuju supaya garis panduan pemakaian inai ini disediakan oleh JAKIM dengan memasukkan bersama nas-nas hadis yang berkaitan dengan unsur-unsur syirik dalam penggunaan corak atau ukiran inai.

Thursday, March 18, 2010

of makeup...:D

today @ lunch hour, pg wat trial makeup..
n sy berpuas hati with natural look yg dimakeup oleh mel@keramat..
confirm amik die for d day...!
thanks mel! harga mmg affordable..sy suke!:D
**fake eyelashes berat n tutup1/3 mateku..kuikui...sy akan cube bertahan nnt okeh..:P

of wedding photoG...please help me!

kompius...
both photoG offer harge lbey kurang same..
n both photoG ni gambar die chanteks2...
saye mahu due2 boley tak?
**xmampu la due2:P

jom2 kte tengoks2 gambar2 diorg ni..
pastu votekan pilih yang mane satu...boleykah?
timekassiihhh:)
source:-

another one --- i cannot copy the pic n show it here...
visit his website---> www.helmikhusaini.com

plese drop me any comments! i am kompius nehhhsss!:D

Wednesday, March 17, 2010

of the wedding gift...?

 i m so buntu lahh....
nak bg apekah kat guest?
selain dr candies,n etc... nak gak bg yg bermakne...kan2..
nak dlm 300 pcs..
any idea?
yg affordable la eks..sbb budget:P

sile sumbangkan ideamu!mekacihhhhs!
sape2 bg idea, i belanje kopi diatas:D...boley?
source gambaq cute itu====incik google....

Saturday, March 13, 2010

My Blog Featured..muehehe:D


my blog featured here!
Thank You!

click here!:)

Thursday, March 11, 2010

of kad kahwin..

i loike....sgt simple....sgt cleann...:)
for 1000 pcs = rm 0.79 per pc
for 800 pcs = rm 0.85 per pc

**blum kire jumlah kad yg perlu ditempah...:(
aiyerr...

tadek tajuk no. 2 untuk harini...

sedihnye tertinggal my tudung feveret ni kat hotel kat penang tuuuuuu!
napelah leh tertinggal...sungguh pelupa kamu ini!

**nak beli tudung sulam seperti ini?

sekian terima kasih...
**mood sedih tertinggal tudung:(

tadek tajuk okeh..

salam..
sengal tul arini nak tulis tajuk kat atas tu pom tatau haper...
yang penting sebab agak kciwa tenguk2 nuffnang xleh bg saye duit lg..
sudah berape kurun rm 2.50 ajer..
mungkin kerane tak ramai yg meng'kelik' ads2 di blog2 saye ini...
kenape berharap nuffnang bg sy income pasif?
sbb ini tengah bulan okey...
saye dilande penyakit 'kering di tengah bulan'..
aiyer....
ditambah lg 'ter' pakse pg outstation ke penang baru2 ini ngan duet senirik...
kepokaian bertambah hebat...

huehuehue...tp x ape...
ku akan cube bertahan...

duit bukan no SATU....tp saye mengakui ia satu KEPERLUAN!

sekian terima kasih untuk kali ini...

**harini saye bukak blog tenguks ade 1 follower baru...mekacih CUFA!
tak lupe juge kepade GILERCUPCAKES & DARLEENA!

sangat menarikkk!
i loike!:D




Wednesday, March 10, 2010

start counting!

berapa hari lg?
persiapan dah berape percent?

**fenin**