BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Tuesday, July 26, 2011

Jelitakan dirimu!!:D

As salam sengsayang semua...
ape cerita?
 dah masuk minggu terakhir sebelum Ramadhan dah kita kannn...
puasa dah abis ganti lom...
yadaaaa yadaaaa sempat lagi ni beberapa hari bagi yang suke last minute tu:P

so weekend lepas on Sunday i went to Nik's wedding makan2 kenduri2 @ Dewan Banquet UPM..
pegi sampai2 we all (me & hubby:)) letak hadiah n makan2 loo...
tangok2 gak mane la my fwen2 semua...
sempat la jumpe 2-3 org...
ade gak yg dah balik sebab kami sampai 'awal' sgt hehe...
pengantin lak busy dah mase tu amik2 gambar kot..so tak sempat jumpe dorg gak...
ape2 pon congratulations Nik & wifey!
we both nampak u, tp u tgh busy xmoh ganggu lah:P

the door gift is cute, i kinda loike it!
balik umah boleh terus letak brooch kat floral box tu & letak garam kat botol cute tu:P

then semalam mak tergoda membeli mag Jelita pulaks....
haaaa tengok si Irma ni makin menawan bile dah bertudung...
makin banyak job die:)

ape lagik yang memukau mateku? beraya dengan blogger....!


okay sorry sebab you all nak tgk gambaq ni kena rotate sket ur head:P
all famous bloggers kat dlm pikcah ni!
loike!

so i nak jadi jelitawan mcm dorg jugaks:P
first (huhuhhhh kalau nak dikirakan agak terlewat dah umoq '17' oopss 27 baru nak care about kulit:P)
almaklumla sebelum ni mak kije kije kije kije jeee....
uhuhuk.



1st time gune menda alah ni...
ade 24 pcs je uhuk tak sampai sebulan le jawabnye ni...harge murah saje, rm belas2, xhengat:P
penggunaan day 1 - komen - bau cucumber, sgt refreshing, menyegarkan mate..
kite tunggu ape hasilnye bile dah habis 24 pcs ni yer...
i will write a review:P


ohhh okelah panjang lak bercerita,
mau balik umah masak2 makan2 :P

till then, 
see ya!!:)

Sunday, July 24, 2011

Bluepink Babe

Friday, July 22, 2011

Yellow Saturday

Thursday, July 21, 2011

Kat Ofis pon ade candy buffet:)

Yesterday ada launching ATOM..
what is ATOM?
hehe
its sports@active club kat opis ni..
semua org kat opis should join utk lebih bertenaga and ade jantung yang sihat!

so few unedited pics dari my phone:)







last but not least...
nak masuk buku jugak  ialah..
tuan tanah:)

pucatnye:(

okela see you next week!~
Jom bersukan utk lebih sihat!!~

DIY Idea : Envelope Guestbook :)


Blogwalking this morning and found this cute idea!
 for DIY step by step of this guestbook,
click 

Wednesday, July 20, 2011

Artis & Wedding

Dulu mase i musim study sekolah menengah, 
budak2 perempuan sebuk ngan NEWBOYS dorang..
i macam?
eh laa...apela dorg ni..mase tu rase mcm xdelah Tomok nyanyi sedap..hehe komen ikhlas ni:P
tapi bile die menang OIAM musim ke-3 (rasenye la...) 
haaa mase tu i rase suare die nyanyi sedap..hehe...

(apeni kejap i kejap saye? suka hati mak la nyah...harini i nak ber-i ber-u..)

dah kawen dah die...nangisla sume peminat die eceh...
seb baik i jenis kalau artis2 ni, i suke dengar lagu and/or tengok dorg berlakon,
bukan peminat gile2...hehe...kang ckp lebih2 ade org marah..xmola...:)

cantik wife tomok:)

pastu, zaman study kat uni, band HUJAN 1st lagu die masuk radio mase tu ialah kalau tak silap saye,
'Pagi Yang Gelap' tuuu...uiiii i mmg minat habis jenis lagu die sempoi gile...
sampai member macam pelik..eit lagu mcm ni u minat?mcm mls nak nyanyi je... itu komen ade la sorg membe ni....tapi mak hape peduli? mak suke lagu die sempoi nyah...hehe
Noh Hujan rambut mcm hari2 pergi hair spa..kalau buat concert yg mase die rambut panjang tu, eiii cumei la rambut macam cendawan tu...hehe..siyes...tp die pon dah kawen n dah berambut pendek...
i lagi suke die rambut mcm cendawan tu cumei hehee...sebab mase tu xde lagi artis naik pentas nyanyi tapi tanampak mate:P


oke mizz nina, baju sgt lawaaaaa~

pastu kan, sorg lagi i loike ialah Farah AF.
mase cuti panjang kat kg (mase berpantang tu) hari2 i tengok tv sampai tv pon dah naik jemu tengok i..:P
pastu salah satu rancangan feveret mase tu ialah 'Rasa Halal Orient'.. Farah AF ni jadi host...
suke tengok gelagat die kat negara org tu...cute je:)
sejak die bertudung mmg rase die makin cute mute...
dah kawen dah jugak die...alhamdulillah...
haaaaa baju2 die meletup2...cantik..tuannye pun cun:)



heeee....lawa2 semuanyaa...
suke:) all pics credit to http://beautifulnara.com

B2B this year, 
ape tema u ols?

Jangan pening2 kepale yer,
n jangan tukar tema last minit:)

Goodluck and Congrates semua!~

Till then
Buhbye....~

Tuesday, July 19, 2011

Update Pantas~

Okeh..
dah bersawang ke awakkk???
awak wahai blogku...
rindu plak lame tak menulis merapu kat sini...

(eceh macam la ade org kesahhh:P)

okehla...
lately sebenarnye emosi x stabil la...
bukan setakat emosi, hormon pon rase x stabil ni huahuaaa..
banyak kerja...weekend pon bekerja dr rumah....
rasenye macam dah nak jadi CEO dah ni..
tapi xdelah sampai tertidow kat meja... keayuan masih terkawal hahahaa:P

my bff si mummy Iris pun cakap awat la i busy naooo...
wawawaaaa sampai xsempat2 lagik nak menjengah dan memborong di butik lawa die...
pewiitt..:P

okeh back to normal mode...
ekceli macam banyakkkkkk sgt nak cerita kat sini...
tapi type2 delete...type2 delete...
aishhh memang nak kena luku ni...
salah satu cerita ialah...

heee
sekarang kat opis ada sukan2 2 kali seminggu (petang je 530-630)...
ade aerobic...poco2..sepak raga...badminton...joging...
hehe cute gile~

excited betul sy nak join hehe
tapi setakat dah ade 2 kali ni 
saye cuma bersukan mata hahahaa
mahap la asalkan time sukan je, den sakit perut...:p
betul ni, xtipuuuuu~

ermm...
okeylaaa...
adelagik a few stories..
tapi i story mory naik lorry later la ek..

till then,
buhbyeeeee~

Wednesday, July 13, 2011

:)

Bulan ni road tax kretaku k.o
begitu juga insurance..
money money money...$$$$$$$$$$...

pic diculik dari google:)

sekali bile check2 dalam purse
mane lesen ni nak tengok sket bile k.o

jeng
.
.
.
jeng
.
.
.
jeng
.
.
.
jeng
.
.
.

rupe2 nye 
BULAN 11 2010 lesen den dah k.o!!!!

haiyyohhhhh betul2 xsedarkan diri i bawak kereta mcm biase jeeee.....

xhengat langsung nak check lesen...
muahahaha...

maaf pacik polis,jpj, dan sebagainye..
hari ini sy promise akan pergi renew...

terima kasih sbb xpernah tahan saya sepanjang saye drive bersame lesen yg dah k.o ni..hehe:P

memandu dengan yakin sungguh:))

Tuesday, July 12, 2011

Puasa Ganti

Nak tanye ni,

kamu2 yg kena puasa ganti tu,
dah abis ganti lom???

Ganti jgn tak ganti,
Ramadhan dah makin hampir...

Saya mengingatkan diri sendiri gak ni..:)


Friday, July 8, 2011

Hope & Pray

Semoga Allah makbulkan doa kita....

Amin..

Selamat Hari Jumaat semua!~

eh anak buahku,
rindula..

jom kite dating wiken ni?
you all blaje achik ni yer..

eh terbalik:P

jom achik blanje kamu semua aiskrem..nyum nyum:D

Wednesday, July 6, 2011

Tangan yang memberi....


click on the picture!

setakat hari ini..

Thanks to Ila Haron, RM 5 from your purchase will be donated to Noorma, Baby Rafiq's mom...
I will wait until end of this month...

why am i doing this?
because mata yang melihat takkan sama dengan bahu yang memikul...
sedikit bantuan kita harap dapat meringankan bebanan mereka...

and let's pray untuk kesihatan dan kesembuhan mereka yang lain juga...
yang kita tidak tahu...
akan kepedihan mereka...

Tuesday, July 5, 2011

Doakan dia...


Cute kan baby ni...

Mummy dia sedang bertarung nyawa...
disahkan mengidap brain cancer 4th stage...

boleh refer berita tentang dia kat blog ni:

Marila kita sama2 doakan mummy baby ni...
semoga semakin sembuh dan sihat....

Amin...

Untuk menderma;

cimb

01070068677528

Noormawati Mohd Rasif

Monday, July 4, 2011

Lawa..

Baju lawa..
Pelamin lawa..
orangnye pon lawa...

malam ni sy nak tengok tunangan awak berlakon cerciter JUVANA @ TV3...

hoho..
check out his latest collection for Raya 2011! i loike!!~

(tapi tak mampu nak mintak buatkan baju raye saye...mampu tengok je...huhu:P)

Buy more & Save more!!!

Iklan sattt...
Jom beli tudung untuk raya!!~:)

Hye semuaaaaa!!!!!~

Assalamualaikum...
Sehat?
Alhamdulillah..

Lama rasenye x menulis disini...

Huhu..
Bukan ape..
sekarang macam membizi je...
tangok tiket Airasia nak cuti2 Malaysia pon,
semua mahal2..
tiket promo dah habis kot..
sob sob...


Rindunye kat budak2 ni...
Lame dah macik dieorg ni tak buli dorg ni..
Tsk Tsk..

Ohye...nnt sy update few pics on GPEC 2011 okeh...

kalau ade yg cun la..
ehem:P

Till then,
buhbyeeee~