BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Tuesday, October 22, 2013

1 year plus!

Assalamualaikum and Hye!

Its been a while, isn't it? eh bukan ke baru je last week i merapu kat sini?
haah la yg down with fever tu kan..
haaa...dah mummy n baby QA beransur sihat, daddy pulak down with fever! kesian daddy...
sudahnya mc satu hari yesterday...Alhamdulillah dah sihat dah hero mummy tu...
so satu rumah demam berjangkit2...Subhanallah...dugaan sungguh menjaga si kecik tu demam..dengan taknak makan, x berapa nak main, melepek je nak bertempek...sian dia...demam panas lak tu..nak cecah 39 degree....3 kali masuk ubat bont*t tu...sian dia...mmg ujian Allah bagi...Alhamdulillah xde ape2..risau sgt...
now tinggal selsema and batuk2 sikit ke3-3 kami...
doakan kami cepat sihat sepenuhnya...amin!

Baby QA (still nak panggil dia baby) dah 1 year plus...Alhamdulillah..
i dah cover her mini birthday celebration kat sini kan...
(padahal ko hutang hupdate cukur jambul lagi hehehee) 
so perkembangan si kecik ni...
gigi dah 4 atas, 4 bawah..
dah pandai cakap 'nak!', 'nah!'
dadadaaaa...(panggil daddy) mamamaaa...(mummy for sure)
suka makan kismis, biskut, nasi makan tapi kurang, ayam suka, nestum pon makan lagi utk 12mo+ sebab topup die kurang mkn nasi tu...apa2 yg kita makan semua die nak..
kalau die suka, die duduk makan elok2 sampai kenyang..makan sambil sulam air ok..
kalau x suka, or x berapa suka, die makan main2...pastu tabur kat lantai hehee
mainan dah sepah2 taknak main, yg kemas suka...
pastu sekarang nampak dah boring ngan mainan lama dia...
nak kena cari permainan baru pulak...

last timbang 9.5 kg kot?masa cucuk 12 months.
menurut Dr, she is just fine sebab meningkat berat dan tinggi compared to previous record.
mungkin ringan sikit dari baby lain, tapi asalkan die sihat, Alhamdulillah...

suka berjalan...kadang2 mlm pon pakai kasut dalam rumah..nak ajak jalan letteww....pandai salam org dah, and kiss:D

pandai suapkan mummy and daddy dah...apa yg die makan, disuap jugak kat kita...

belum pandai gosok gigi. nak kena training ni.:D

oke apa lg? i love my lil sweetheart so so so muchhh!!!!

Semoga anak mummy sihat2 selalu and meh sini nak kiss sikit!mwax!





0 comments: