BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Thursday, March 31, 2011

Geramnye..geramnyeee!!!!

nak yang ini!


dan yang ini!


yang ini juga!


pehhh hensem i kalau dpt ni!


yg ini lebih2 lagik!harga pon paling menawan!


simple i loike!


peh jatuh chenta laaa!


okeh.
nak 1-2-3-4-semua diatas...(menagislah!)

nak beli online kat sini yo!
international shipping free!
mcm2 brand ade...

ade duit blehla pg order skang wawawaaa..

(i cuci mate je:P..tsk tsk..)





Penat menjelajah...and ade alkisah. Sila bg pendapat:)

haaiiipppp
bukan menjelajah kemane pon..
baru balik dr bank ajer..
bayar mane yg patut..
simpan sket utk beli brg baby..
maklumla...xleh nak start beli barang lg..sbb rase awl lg..plus hubby tak bg bli awal2 ni...
"tunggu bby dah besar sket, taula bby nak pilih mane yg die suke..bukan ikut mummynye..." kate hubby.
hehe.betul gak tu.
skang ni nampak sume baju tomei2 rase nak rembat je.
nampak botol susu pon dah rase nak beli.

ok.
sebenarnye nak citer.
tadik g bank B*N.
ade sorg staff die bgla explaination kat sorg auntie ni pasal simpanan die, nak keluarkan byk mane, etc etc.
tp yg kureng saye setuju ialah volume suare staff tu mak aiii macam nak buat announcement okeh.
satu bank ni boleh dgr and tahu berape hengget auntie ni nak kuarkan..
aishh..
xpastila betul ke tak banyak tu jumlah RM yg auntie tu nak kuarkan. tapi dok sebut RIBU2 la jugak.

sy dok terpikir..
cakap kuat2 macam tu..
buatnye ade yg pasang telinga, and berniat jahat..
kang xpasal2 auntie tu kena aim utk diragut.
bukan berprasangka buruk.
cume it is possible yer.

ape pandangan u ols?

pandangan saye,
akak tu seharusnye slowkan sket volume suare die tu. and x sebut kuat2 berape hengget auntie tu nak wat kuar duit die.

hmmm...

Monday, March 28, 2011

Tomorrow turns 4 months:)

Today...


say hi sayang!:)

psst..kak mal, i dah fulfill your permintaan nih..
boleh tak kak mal belanje baby mkn buah stoberis?
owhhh feveret tuh!:)

Hubby's Birthday:)

on 23.3.2011.
he turned 27.

i planned a surprised simple celebration...

but when i said

"abg..jom teman turun bawah jap..nak tengok ade bunyik2 la kat kereta..."

he smiles and ...

"abg tahu dahhh..."

uhuk.
he read my previous message to my bro. asking help utk belikan cake. sbb tanak beli naik kereta i takut kantoi.

but ttp kantoi.

wawawaaa...



nyumnyum dis cake sgt sodap!

what is hubby punye wish list?

terbaru idaman die ialah Samsung Galaxy Tab --- which is uhuhuhuhuhuk....i mampu tengok je belom mampu beli:(
i wish i can grab one for him..

dear hubby,
i hope u like the cake. even dah tak jadik surprise:P
 but the next day i surprised u with the card aite???
lap u forever..

love,
mummy & baby:)

Mood tak rajin nak hapdate haih.

Saya akan tulis:

1) about bday celebration utk hubby 23.3.2011
2) permintaan melihat baby bump oleh kak mal:)

nanti:)

stay tuned!~

Friday, March 25, 2011

Bertajuk happy birthday

Sy baru sudah menonton satu chinese movie bertajuk 'happy birthday' kat tv2. Cerita yg sgt mengharukan n cinta sampai mati. Sobs sobs. Ending sgt sedih.. Sape tgk gak cite ni? Huhu.tibe2 sy jiwang. Nak pg tdola.nite u ols.

mesti tonton.:)
posted from Bloggeroid

Wednesday, March 23, 2011

Jatuh cinta

Pada shawl ini.rawr.







Itu je nak tulis. Mahapkan muke mengantok itu.

posted from Bloggeroid

Try2

Writing.via.my.droid.cube2 n menaip macam budak baru belajaq huhu.

Monday, March 21, 2011

Banyak sungguh aktiviti owh!

Wiken lepas,
amik cuti..
balik kg,
kenduri kendara abgku kawen..
pic?
belum transfer..hek hek..
ala..plus manadew pic sy sgt..(oi oit perasan macamla org nak tgk pic kamu!)
mestila org nak tgk pic pengantin kan2.
kenduri sempoi2 je,makan2...
a day before dok menggubah bunge nak letak atas katil bilik pengantin..
hehe..
siyesly mcm kelakar giler..
gubah bunge dgn hubby sambil tergelak2...
konon2 kami kreatif okeh..
tp okehla dr tadek langsung...
bile mak cakap..
"ehhh okela tu lawa2"
kembang semangkuk kami yer..
padehal if u ol tgk pon mesti u ol gelak je..:D
okeh nnt dah transfer pic sy tepek kat sini sekeping due:P

bile balik ofis, mon-fri sgt bz..
hari2 balik lepas maghrib..
pekerja contoh lah kononnye..
sgt bz kije byk wawawa..
oh lupe fri sy mc huhhu
:)

sabtu plak ade kenduri kat penang...

ahad pulak berjalan2 di low yat..

siyes penat..alhamdulillah x ape2..
baby pon sehat ni kan2:)

n dapat beday pwesent (in advance) dr hubby..

wiwittttt hilang semua keponatan eden:)

i loike:)

nnt la tepek gambaq..

tatatataaa~

Thursday, March 17, 2011

Busy Mode

Busy nyer..
mane satu kije mahu buat dulu tah..

bz..bz..bz...

zzzzZZZzzzZZZzzzz....

Tuesday, March 15, 2011

Mari doakan yang terbaik buat Jepun...

Sedih bila tgk tsunami yang melanda Jepun..
 Satu persatu bencana menimpa...
gempa, then tsunami, then letupan gunung berapi...

doakan kawan2 kita kat sana selamat...

5009++  rakyat Malaysia disana,
ada yg sudah dpt dihubungi,
ada yg belum...

angka kematian semakin hari semakin bertambah...
takziah dan simpati dari saya...

Jepun masih dalam keadaan berjaga2 kerna mungkin gempa susulan akan melanda lagi..

Malaysia, x nak bawak balik ke rakyat kita yg sedang kesusahan kat sana?

dan...

Malaysia, kenapa ada yg boleh buat lawak dan x sensitif langsung tentang isu ini?

ermm...tatau la nak ckp ape...

Sedih.

Wednesday, March 9, 2011

Vintage Wedding Dress

Drooling..
Rase nak wat satu baju cmni..
lawa ek lawaaa...
tp bile mase lak sy nak pakai?!

erm xpela...vintage B2B,
ni idea baju yg sgt minimal but CANTIK!




Check it out!:)

13 minggu~

Ehemm...
Macam nak say bye2 kat 1st trimester dah..
huhu..
this week-tomolo dah masuk 13 minggu..
harapnye simptom2 muntah pg n mlm akan beransur pergi..
lagi sekali..huhu..:P

1st trimester for me..went well..memangla ade muntah2 tu semua...
tp still boleh g kije, masak (eceh walaupon boleh kire ngan jari hari memasak tu:P)
drive (sambil burp burp tahan muntah hehe)
terlibat dalam excident (ngeri..alhamdulillah selamat semuanya)..
dan mcm2 lagik..

selera makan?
uishhh itu takyah ckp...rase mcm hilang nikmat jap yer..
maklumla sebelom ni melantak x hengat..
makan mostly 1/4 je dr asal..
itupun mmg kena paksa..
hujung2 ni baru mcm okey sket..ade je nak mkn macam2...
spaggheti la..sushi la (yg ni sampai skang x dpt lagik sbb x diluluskan oleh hubby + x elok mkn mknn kurang msk..:( )..nasi ayam dara la, nasi gulai kawah la...etc etc..dah dpt mkn, kire oke la :p
portion? kadang2 tu 1/2 nasi..nasi tambah?jgn berangan...perut ni ade tahap max die..
bak kate akak opismate ni,

"perut ko size kecik:P..patutla makan banyak tu je"

hehe...

feeling?
oohhhh ini mmg lagi mencabar..
pantang la org sekeliling salah ckp ke, salah perbuatan ke, 
mmg nak terase je...
jadikla cry baby jap...huhu..
gembeng.
(cepat tersentuh n menangis la maksud die)

lagi?
ermm perubahan bentuk badan..
first few weeks macam tanampak sgt perubahannye..
cume uhuk uhuk kebanyakan seluar eden tak muat laiiiiieee....
try zip-zip, eh separuh je?
sekarang, dah nampak tumbesaran tummy...baju yg dipakai sebelum ni time selim melim jgn berangan nak muat, sbb nnt kat perut die dah xmuat hiks.
so penyelesaiannye ialah dah start pakai baju besar2 sizenye (kirenye dr size S or M tu kena tukar ke L la...huhu.untuk memuatkan baby:P)
pakai skirt hoho (oit bukan skirt pendek nampak peha gebu okeh.sila tutup aurat :P)

dan sekarang lagi berminat nak pakai baju maxi cotton2 tu je...xyah pakai skirt2 sluar2..rase perut tak tertekan huhu...pastu leh gak berangan hot macam heidi klum muahahah:P

pic ihsan google:)

hubby,
jom g shopping!

(bajet duit tu cik abg cop & sign sendiri jek hari2 nak g shopping?
duit kalau setinggi gunung pon leh habes cmni dow!!)

eh terkantoi suke shopping!
taklaaaaa...saya baikla awak...
saya nak simpan duit beli barang baby...
sebab saya tengok boleh tahan harga barang2 baby tu semua...

oke...

mcmnila...untuk kebaikan semua,

ape kate..

"Boss bagikla saya bonus 6 bulan paling kurang..timekasih daun keladi boss!"

(bajet boss bace blog hahaha)

take care darlings!!~

Monday, March 7, 2011

Review: Pureen Stretch Mark Lotion

A week ago, my tummy dah start rase gatal2..
i ni mmg slow sket la...i thought it was because of pemakaian seluar or kain yg agak muat2:p
n told hubby to buy bedak gatal aiken tuh...
(sbb ingatkan gatal2 peluh kan)
n then satu pagi when i applied that bedak, i saw few lines on my tummy tu...
so...ouch ouch it was stretch mark yg dah start dan mula menggatal!

so during lunch hour on that day jugek,
i pegi farmasi carik strech mark lotion or oil or whatsoever yg bagus...

hoho..i thought harga murah2 je..tapi range start rm 30 keatas...
xpelah..
bukan selalu kan:P

so, i bought this:

image googled:)

Harga boleh runding.ceh.x menahan...:p
RM 30.80 ajer..paling murah kot?

tapi  haaaa jangan ingat murah die xbagus okeh..

for me, its great!

the itchy2 ting tang dah ilang in 2 days! yeay! uii naseb baik tak tinggal parut..
n naseb baik sungguh sabar sebelum ini tak menggaru..huhu..
now i cont using this lotion twice a day..
the smell is nice too..(bau die macam bau lotion yang biase..no added bau buahan la ape la...almaklum skang mmg anti bauan yg kuat2)


wanna know more?
read below:-


Description:
Pureen Stretch Mark Lotion with TRIPLE ACTION FORMULA, contains Cocoa Butter, Shea Butter, Almond oil, Rose Hip Seed Oil, Collagen, Elastin and Vitamin E to relieve itchiness due to skin dryness, strengthen skin and enhance its elasticity.
Features:
TRIPLE ACTION FORMULA that contains: -
  • Cocoa Butter, Shea Butter, Almond Oil and Rose Hip Seed Oil to moisturize skin and relieve itchiness due to dryness of the skin.
  • Collagen and Elastin to strengthen skin and enhance its elasticity.
  • Vitamin E to give antioxidant protection.
Packing:

150 ml.

Uses of Pureen Stretch Mark Lotion
For a revitalizing body massage during and after pregnancy, to firm up skin and increase its elasticity.

When and How Often Should I Apply?
Using a circular motion, gently massage lotion on all the stretch marks prone areas of the body e.g. abdomen, upper thighs, waist and breast, twice a day (in the morning and at night).
Ideally, you can start applying Pureen Stretch Mark Lotion from 1st month of pregnancy (before stretch marks occur) and continue until 3 months after delivery.

What are Stretch Marks?
Stretch Marks are tiny tears in the dermis that shows through to the epidermis (top layer of skin) on the hips, abdomen, breast and upper thighs. It can vary in colour from light pink to brown.

What Causes Stretch Marks?
Our skin consists of three layers:
  1. Epidermis
    The top layer of the skin, locks in moisture and prevent toxins from entering the body.
  2. Dermis
    The second layer of the skin (where stretch marks occur) where collagen and elastin fibers are produced, giving it a firmer and younger appearance.
  3. Hypodermis
    The third layer of the skin which constitutes fat and connective tissue.
Stretch Marks occur when the skin does not stretch enough to accommodate body changes during pregnancy, rapid growth and weight changes. This excessive stretching process breaks down elastin and collagen fibers, causing stretch marks, loss of tone, fine lines and wrinkles.



Saya kena makan sayur?

As Salam,

Seperti yang semua tahu, sayur mmg baik utk kesihatan.

lebih2 lg yang berwarna hijau.

lebih2 lg waktu pregnant mmg kena byk mkn sayur..

masalahnye skarang ni, sayur warne hijau yg saya suke ialah kacang..
tp buat mase skang sy mmg x berani nak mkn sbb angin kuskus banyak..
ade lagik 2-3 jenis sayur warna hijau yg sy suke makan, tp buat mase skarang mmg memilih, xkena care masakan mmg sy xmkn..(huhu memilih plak)

jadi kesimpulannye semenjak due menjak ni mmg xslera nak mkn sayur...
boleh kire ngan jari hari yg sy mkn sayur...

any tips?
or experience time pregnant to share?

timekacihs semua :)

Thursday, March 3, 2011

Lagu yang semakin berhantu

image: googled..tq:)

Setiap nafas yang dihembus
Setiap degupan jantung
Aku selalu memikirkanmu

Dalam sedar dibuai angan
Dalam tidur dan khayalan
Aku selalu memikirkanmu

Ternyata ku perlukan cinta dari dirimu sayang
Barulah terasa ku bernyawa

Kasihku…ku amat mencintai kamu
Kerana kau beri erti hidup
Ku kan terus mencinta sedetik lebih selepas selamanya

Di kala penuh ketakutan dengan badai kehidupan
Ku bersyukur adanya kamu

Biarlah kehilangan semua yang dimiliki di dunia
Asal masih adanya kamu...

--------------------------------------------------------------------

layan kan lagu ni?
saye jarang layan lagu anuar zain tp yg ni mmg feeling habes la:)
xsabar nak tunggu muvi baru KRU - Hikayat Merong Mahawangsa tu kuar..
nampak besh n mesti mahu nonton nih!

Till d next entry, tata!~

Wednesday, March 2, 2011

BUTTONS???!!!

Gile comei flats die!!!
see? saye tak tipu laa:)
rase nak g kat BUTTON MY BUTTONS sekarang jugak!

ape lagik produk die?

very cute love cardigan!!:)

modern kurung yg sangat mendroolingkan daku!!!
dem dem..

hand made wristlet..gile la comei!

nak lagi besh skang ni dorg tgh wat SALE!!
dorg jual coupon RM 30 dgn harga RM 10 je okeh!

jomla jomla g shopin kat cni..macam besh je kan!

more info kena klik kat link ni

Dealova

Dealova...lagu yg dah agak lame..famous time study kat u dulu huhu..
and bile dgr balik pon tetap i suke:)
layan~

image dipinjam dari pakcik google~
sy nak letak pic sy nyanyi tapi takut u ol tersedak kagum lak hahaha:D

aku ingin menjadi mimpi indah dalam tidurmu

aku ingin menjadi sesuatu yg mungkin bisa kau rindu
karena langkah merapuh tanpa dirimu
oh karena hati tlah letih

aku ingin menjadi sesuatu yg selalu bisa kau sentuh
aku ingin kau tahu bahwa ku selalu memujamu
tanpamu sepinya waktu merantai hati
oh bayangmu seakan-akan



reff: kau seperti nyanyian dalam hatiku 
yg memanggil rinduku padamu
seperti udara yg kuhela kau selalu ada



   hanya dirimu yg bisa membuatku tenang
   tanpa dirimu aku merasa hilang
   dan sepi, dan sepi



repeat reff [2x]



selalu ada, kau selalu ada
selalu ada, kau selalu ada