BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Wednesday, September 29, 2010

Mungkinkah Demam?

Sy rase dah flat untuk today..
kepale dah berat..mate dah berair..bdn panas smacam...
nak balik umah tdow pliss...

tp la pulak macam nak kene ke tempat customer..
:(

Monday, September 27, 2010

Salam Takziah...

Salam,
Untuk roomateku,
salam takziah atas pemergian tunang tersayang..
sesungguhnya Allah lebih menyayangi dia..

Tabahlah..
Semoga Allah menggantikan dengan yang sebaik dia..
atau mungkin lebih baik..

Al-Fatihah untuk arwah....

p/s: arwah meninggal 19.9.2010.
tanpa sakit,perginya dalam tidur..
dear roomate, u can always talk to me..
jgn bersedih k?
i know, kamu boleh harunginya...aminn..

maaf baru today dpt hupdate blog, sungguh bz..xsempat bukak tenet pom!
ehem, nnt sy menulis lg..take care!~

Friday, September 17, 2010

Mood selepas bercuti panjang...?

Salam..
Salam Aidilfitri...raye lom habes..kan?
Ni kompom dah start menghadiri rumah terbuka...
bagi sy and family, tadek jempot2 ke rumah terbuka pon, 
sbb musim raye memang rumah terbuka pon, sile la datang...tetamu itukan membawa rezeki..

sy mula menulis semula today..
selepas bercuti panjang..(xdela panjang sgt smpi bleh buat kuih raye berbalang2...
kuih raye pon tunjuk je sbb xsempat buat dowh!)
ape mood anda selepas bercuti panjang?
semakin bertambah ke semangat nak kerja?
or nak tambah cuti lg?
xcukup dgn cuti, nak amik mc plak?
hehehe....

sy punye mood kalau bleh mmg nak cuti lagik...
tapiiiiiii kerja melambak tu sape nak siapkan?
makanye have to menyiapkan diri & emosi nak masuk opis smula..macam siyes je bunyik...
iyerla...cube pg opis, tp jiwa kat umah...or kat kg halaman...or kat mane2 je la kan..
al kompom sudah kite ni jd pekerja yg tak produktif hehe...
(sy tgh cube nak naikkan semangat sy utk sambung kije ni okeh..jgn gelakkan sy)

kisah hari raye?
okeh...ada..sy melawat macik & pacik sy yg baru je lepas xcident...
kesian dorg...dorg both naik motor, otw ke bandar membeli persiapan raya...n then kne langgar ngan sebiji kereta yg dibawa oleh this one lady (wit her frens if im not mistaken.)
nasib baik my pacik cuma lebam2, but then my macik jatuh terpelanting and kena jahit justttt near her left eye..nasib baik tak kena mata...isk...
apa yg paling menyakitkan hati, ecehhhh sedap je that lady said my pacik yg langgar kereta die..
eh eh  ehhh sesedap rase sahaje, sedangkan motor my pacik tu dah siap terperosok bawah tayar depan - kiri -  kereta die...
dah elok die memotong tak lepas, terus sondol my pacik, sesedap je plak kate org yg langgar die.
haishhh....

pengajarannye ialah...

kalau dah wat salah melanggar org tu, mengaku je lah...jgn sampai naik court lepas tu kamu kena saman double...huh.
(untuk kes xcident la)

baiklah...sekian saje utk edisi kali ini....semoga kite same2 ehemm..menaikkan mood utk sambung kije yeahhhhh!!!!!!~

till d next entry yg bergambar raye,
daaaa!~



Tuesday, September 7, 2010

Salam Aidilfitriiiiiii!!!!!~

Salam semuaaaaa....
dah start cuti eks???
sy belom lorrr...
tomorrow last day kije, lepastu cuti yeha yehaaa..
(cuti tp hatiku akan kurang senang sbb byk kije skijap lg slepas cuti...owh madness!)

eh la..baju raye sayeee blommmm siappppp sungguhhhhlaaa marahhh!
janji 2 weeks before raye bleh collect..
tuptup luse raye baju sy blom siapppp!!!
eh la,dahtu bile tepon tanak jawab plak...bile pg umah xde plak...byknye alasannnn!!!!
today pg pon lom siap...
ptg ni last nak pg amik jugak...
esok dah nak balik kg la wehsss cik kak!
marahnye marahnye oh tidak!
sy membahayekan poket bile sy marah...isk isk...
contohnye spt smlm, marah n rase mcm nak meletup selepas meeting & bile balik singgah kedai beli tudung 2 helai...padehal baru je lepas beli tudung utk raye 2 helai...sy x bajet dan skang disebabkan marah, poketku kempis...ouchh! mkn megila nampaknye lepas raye ni...:(

baiklah...2 pengajaran yg sy nak bgtau kat sini,

"Jangan buat janji kalau rase takleh nak tepati..please laa!"
and
"jangan berbelanje mengikut emosi okey!..nanti parah!"

Selamat menyambut hari raye kepada semuaaaa....
maaf zahir & batin dr sy:)

{picture ihsan google..tq:)}

See u after cuti raye, daaaaaa!!~


Monday, September 6, 2010

Pagi2 lg dah hangin satu badan!

Salam..

sy tgh marah...

ooowwhh kenapakah kamu2...(kamu2 bermakna ramai.)

Faham BM?
Faham BI?
bagus.....
nak reply msg pon payah sgt ke?
setakat paling mahal pon 10-15 sen satu msg, xkan berkira?
eiiii sakitnye atiku!

okey cool down..
sabar sy ade limit la!

.......

Wednesday, September 1, 2010

Al-Kisah Menjelang Detik 31 Ogos 2010...

Salam..
Lama sy tak menulis mengomel itu ini kat cni..
Ade je yg nak ditulis cuma xberkesempatan..huhu...
tapi today nak menyempatkan diri jugak menulis tentang 
'menjelang detik 31 Ogos 2010'..

Ape yang istimewa..?
Semangat menyambut merdeka..! yeap..mestila ada semangat tu..
Malam 31 Ogos, sy kuar berjalan2 bsama cik abg di Jalan Bukit Bintang..
Saje tengok gelagat org nak sambut merdeka..
macam2 fesyen, gaya, dan ragam..

salute ngan dorg ni yang dgn gamblenye memeriahkan diri ngan glitter2, pastu jd patung ditgh org reramai tu...
ehem, sape nak bergambar RM 2 hengget yer..:D

tp yang sy nak kongsikan kat sini bukan tentang kemeriahan sambutan tu,
tp tentang..
'kenapekah budak2 umur macam baru Form 1 hidu gam dkat tepi tangga?'
sungguh..tak tau nak ckp ape..
otw ke 7-11..memang kene lalu tangga tu...
pelik jugak apelah those kids buat ramai2 kat situ...adelah kot 5-6 org mcm tu..
salah seorg dr dorg menyapa...'merdeka bang?'
yeap merdeka...huhu...mase tu xpasan lg ape yg dorg buat..
otw balik kne lalu tangge tu jugak...so baru je menjengah, dorg dah kelamkelibut lari...
tengok2 ade sebotol gam tumpah di tepi tangga..
...
i am speechless, honestly...
those kids...budak lg...hm...i am not angry, tp kasihan...
salah sape dorg jd mcm tu?
yeap mmg dorg tak kacau org mlm tu, i meant at least dorg tak kacau we ol..
tp what will happen if takde yg menegah n try bgtahu dorg yg ape dorg buat tu merosakkan dorg?
hmmm...

Harap2 dorg tahu ape maksud merdeka sebenarnya...
iaitu mengingati n menghargai detik 'bebas' dr dijajah, n bukan 'bebas' melakukan ape je...

To those kids, 
if korg terbace tulisan ni, 
i am so sorry, i have to wrote it here...take it positive, and tinggalkan ajo la gam tu...bukan sedap pon nak hidu, tolong mak abah masak lomang kat rumah lagi wangi baunye...plus..dapat pahala lg sbb tolong parents..:)

Till d next entry, take care!~