BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Wednesday, November 30, 2011

Selamat Pengantin Baru!

To my pengapit!

Semoga berbahagia ke anak cucu!

love ur hantaran.ur mekap.ur dress.

layan pikcas!





dua hati bersatu! peewittt!!!:D

Kesenyapan

Kesenyapan yg membunuh!

eceh..gile ape tulis mcm tu..

lame gile laaaaa x tulis kat sini...

sebab sgt busy..sakit kepale den..

tapi dalam busy2 ni byk jugak aktiviti yg nak dikongsi ngan kamu2 semua...

stay tuned ek!

nnt i upload byk picture sampai korang naik muak nak tengok hoho!

jangan lupe!:D

Sunday, November 13, 2011

Perkahwinan Jarak Jauh (PJJ)

Assalamualaikum...

Hey hey ape aktiviti hujung minggu awak semua?
haaaa..
tengok tajuk kat atas tu mesti you all tertanya2 kenapa i tulis pasal ni kan...
the answer is because it happen to me and i believe ramai lagi jugak yang kat luar sane same keadaannye ngan saya...

Org selalu tanye..
Macamane?
Bagaimana?
Kenapa?

I ada banyak jawapan utk soalan2 tu semua..
tapi macam biasa,
senyum sajelah~

Ofkos xde sape pon yg berkahwin tapi nak dengan sengaje berjauhan kan..
tipu sangat la kalau ade yg sengaja..
dah kawen tapi saje..nak duduk jauh2..xlogik langsung..

bagi i ni..memang sebolehnye cari peluang (dan keep on mencari peluang itu) 
utk get together dekat2 with my hubby mcm pasangan lain..
doakan kami...InsyaAllah kan...

Apa tips bagi yg terpakse jejauh ni?
haaaa....jangan ingat senang dok berjauhan ni...
setann asyik je cucuk kiri cucuk kanan berusaha nak racun pikiran tu..
cuba tanamkan was2...
tanamkan kerisauan..keraguan...
Astaghfirullah...memang kalau xkuat..hei xtau nak ckp lah..
sooo 
No.1: Doa banyak2 and berserah pada Allah yang Maha Mengetahui~
sebab kita kena kuat!kuat dari hasutan segala bagai tu...

pic: google~

seterusnya ialah
No. 2: Trust your other half!
tak dinafikan bila setan dah hasut sane sini..mesti ade yg terdetik kat hati kite ni kan..
tapi ape2 hal pon..bawak berbincang elok2 ngan your other half..
trust him...
jangan tuduh melulu..jgn gado gado...
ingat..our other half pon susah hati berjauhan ngan kite...cuma mungkin die xckp:)

No. 3: Hargai masa & peluang yg ada utk bersama tu..
Jangan nak salah faham pulak yg no. 3 ni..i mean iyolaaaa..
dah ekau jarang2 jumpo, janganla ekau nak cari gaduh ajo...
poie la dating berduo..
spend time samo2...
dating x semestinya poie perabih duit dek non...
boleh je g piknik sesame ke kannn...!:)

okey?
cukup 3 dulu la..
nnt bile rajin i karang lagi yer:)

okeyyy nahh pretty quotes to share with PJJ mcm i hukhuk~

source: here
source: here

source: here

Till then,
Take care darlings!~

Friday, November 11, 2011

Tukar Kulit.

Bunga-bunga?

Thursday, November 10, 2011

Aidiladha...dulu dan sekarang..

Assalamualaikum...

hye semua..so amcm your sambutan Aidiladha?
meriah?

doulu2 masa zaman sekolah menengah kan...
sy skola kat johor sane..
musim raya ialah musim yg ditunggu2 so boleh balik raye ngan famili...
dapat la cuti skolah lame sikit mase tu kan...
pulun naik keretapi walaupun mase tu packkkkkk gile! 
sampai berjam2 kena berdiri sebab free seating kan..
maklumla musim raya memang sgt2 pack..
pernah duduk dalam gerabak barang lagi!
punyela semangat nak balik beraya jumpa famili tau!

bila zaman sekolah dah berlalu..

masuk alam kerja...bile dah kawen
eh raya mesti balik n ambik cuti la jugak!
...tapi tahun ni raya Aidiladha saya xdpt cuti:P
ehem tetap nak guna cuti hari Isnin tu n balik raya jumpe famili..
of kos la kan...
balik sampai pon dah mlm raya...
pagi raya baru masak sket2 tambah santapan famili...
masak simple2 maklumla x masterchef lagik:)

hehe..

ape yang penting?
ikhlas kannnn:)

ehhh sakit lak kepale sy..
esok sy sambung mengarang cerita utk kamu semua k!

take care!




Wednesday, November 9, 2011

Helppppp!!!

Kuang ajaq datang dr mane plak ni???
kan den dah takleh nak view blog den!!!
please help anybody...
email to me k!
thanks!

Friday, November 4, 2011

Salam Aidiladha!~

Assalamualaikum...

hows life semua?
hopefully semua okey and happy2 sajee~

my life?
beennnnn soooo buuussyyyyyy!
waaa berapa lama sudah x menulis kat sini?
rindu gile okeh!

oh ye..
dikesempatan ini i nak mengucapkan 
"Selamat Menyambut Aidiladha"


Apakah erti pengorbanan bagi kita semua hari ini?

sama2 lah kita belajar erti pengorbanan dan redha dalam kehidupan ini..
(mengingatkan diri ini juga~)

okehh nnt i menulis lagik..

Till then,

Take care darlings!