BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Tuesday, April 27, 2010

its not funny.

salam semua....
makaseyh to follower ke-900...
eh, ke-9... ape yg anda bace dlm blog saye?:D

i m worried...wawawa...
one month to go..
one month ingat lame ke cik adek?
(mengingatkan diri senirik)

wisau nih....
byk menda lom settle...
pjam celik kang cume tinggal brape hari je kang makin gelabah kompom punye..:p
hope xgelabah...

ape ajelah ko membebel ni roeza.
buhbye~

pikcah source: googled

**ade stain xmoh hilang pade baju nikahku...
sudah didinamo..sudah divanish...
sungguh degil xmoh hilang...
td sudah disend ke akak dobi..doakan stain itu hilang!:(

Sunday, April 25, 2010

Benarkah?Wanita & perasaaNnye...

1. Sensitif 
Bukan bermaksud suka merajuk, tapi hanya ingin bermanja dan mendapatkan perhatian.

2. Cerewet 
Bukan bermaksud FUSSY tak tentu hala, kadang ingin LELAKI mengikut kata-katanya sekali sekala.

3. Halus 
Ibarat sehelai sutera, cantik, mulus, lembut dan mudah tercarik dan koyak. 
Walaupun seorang wanita memaafkan seseorang yang lain
atas sebab sesalahan, biasanya WANITA akan ingat kesalahan tersebut untuk disimpan jadi pengajaran. Bukan DENDAM.

4. Ikhlas 
Ikhlas seorang wanita tak perlu diragui.

5. Korban 
WANITA sanggup berkorban apa saja untuk seseorang yang amat disayangi,
termasuk ibu bapa, anak-anak dan suami.WANITA amat tabah.

6. Prihatin 
Sentiasa memerhatikan keadaan sekeliling dalam diam.

7. Manja 
Walaupun dia adalah seorang WANITA yang pandai berdikari, 
naluri seorang WANITA masih lagi tetap seorang WANITA. Suka bermanja
bukan hanya kepada insan yang bernama LELAKI , namun juga sesama kaum.

8. Ego 
WANITA yang terlalu sayangkan kekasihnya sanggup menolak ketepi 
EGOnya apabila bersemuka dengan yang dicintai.

9. Cinta 
CINTA pertama bagi wanita adalah yang paling dalam dan tulus.

10. Seks 
SEKs bukanlah segala- galanya buat WANITA kerana WANITA diciptakan dengan 9 nafsu dan satu akal. NAFSU yang banyak dan tidak tertumpu kepada satu saja. LELAKI pula dijadikan dengan 9 akal dan satu
nafsu. Fungsi lelaki adalah membimbing WANITA dan bukan menghanyutkannya.

"Peranan LELAKI dalam kehidupan WANITA adalah sebagai pelindung dan bukan sebagai pemusnah. WANITA diciptakan oleh ALLAH swt dari tulang
rusuk kiri dan untuk dipeluk dan dimanja, bukan untuk dikasari. Maka lelaki haruslah memahami HATI dan PERASAAN WANITA"
**owwhhh i heart her makeup...simply chantek:)..i want this look boleykah?!
source info & pikcah: googled

posT ke-40.

Salam Semua,
Sy rase nak lari dari kesibukan kota KL...
Nak jauh dari bising bingit ini semua...
Nak kan ape?
Ketenangan.

BESHYER KALAU DAPAT BERCUTI NEHHHSSSS!!!!

**okeh, i kno its SUNDAY today...
 wut i mean is cuti panjang sket...
yabedabeduuu beshnye....
tak prlu pk sakit kpale kije tak menentu......

*source: googled

yer...i kno..another wedding pikcah...knape?
iniler can nak cuti panjang pun...
cuti tawen lalalaalaaa....

nakcuti panjang2 macam la boss bg cuti sebulan...aiyerk...
belom pape lg boss mcm da bg hint takleh cuti panjang..:( ..sobsobs...
tp xpe..10 hari kompom nak cuti jugakkk...xkire:D...
bile lagik kan?
tawen skali je pon...:)

Friday, April 23, 2010

move move move....

salam..
a bit busy..terdiamkan diri..xsempat nak hupdating blog(s)...
blog .biZ. xsempat amek pikcah2 lagiks..
arini membizi di opis nak kne tukar workstation plak...
menci nyer pindah2 nih...
mode: tadek mud nak angkat barang2 yg byk n berat.saket belakang.
make disini aku memblog.barang dah packing cume malas nak move.move.move...
dem.


*mode bakal pengantin lagi sbulan wawawaaa....
sungguh lawa kasut ini..mane mahu cari...any idea?

Wednesday, April 14, 2010

of Hand Bouquet..

Salam semua, ape macam hari-hari kerja? sure menanti hari jumaat dengan penuh sabar:D (sy suke hari jumaat)

kenape today nak tulis about bunge tangan @ hand bouquet pon tatau...maybe becoz dlm a wedding, its a MUST...:D

kalau xde, macam tak lengkap aksesori ajew..kan2:D
nak amik pic klik sane klik sini, ade bunge tangan ni nampak lg berseri...setuju tak? (selain tu pastilah perlu SMILE---show your teeth---CHEESE!!~)

ehhee..so byk jenis bunge tangan yang kite semue pnah tenguks n pegang..ade yang WOW,shanteknye!...ade yang BIASE je...ade yang fresh flowers, ade yang bunge tipu2...

ape2 jenis pon, if pandai gayekan, n pandai matchkan color with baju dan sebagainye, kompom nampak okey and semakin berseri2 pengantin!:D

jom layan pics yang sy google..
time kasih google!~

Monday, April 12, 2010

Somebody's me...

Somebody's Me Lyrics

You, do you remember me?
Like I remember you?
Do you spend your life
Going back in your mind to that time?
Because I, I walk the streets alone
I hate being on my own
And everyone can see that I refell
And I'm going through hell
Thinking about you with somebody else

[CHORUS]
Somebody wants you
Somebody needs you
Somebody dreams about you every single night
Somebody can't breath without you, it's lonely
Somebody hopes that someday you will see
That Somebody's Me [2x]

How, How could we go wrong
It was so good and now it's gone
And I pray at night that our paths soon will cross
And what we had isn't lost
Cause you're always right here in my thoughts

[Chorus]
Somebody wants you
Somebody needs you
Somebody dreams about you every single night
Somebody can't breath without you, it's lonely
Somebody hopes that someday you will see
That Somebody's Me [2x]

You'll always be in my life
Even if I'm not in your life
Because you're in my memory
You, will you remember me
And before you set me free
Oh listen please

[Chorus]
Somebody wants you
Somebody needs you
Somebody dreams about you every single night
Somebody can't breath without you, it's lonely
Somebody hopes that someday you will see
That Somebody's Me [5x]
 
 
**mane bear2 huruf "H" saye?

Sunday, April 11, 2010

tadek topic?

kepenatan melanda....
idea lom bercambah nak tulis ape arini...bloghopping saje dr tadik...
stresskah saye?2-3 minggu ni kije mcm buruh rasenye..hukhuk..

tp bile ingat balik ape mak penah ckp doulu2;

"sabar...
kerja kat mane2 pun ada susah ada senangnye..."

saye akan cube bersabar maa....:)

this is cute aite?
saye mahu ini sebagai pengganti Wedding cake saye...
di dalamnye-----kalau nak tahu ape isi die,
kne datang kenduri tawen saye miahahhahaa:D

Tuesday, April 6, 2010

of pelamin nan indah~

salam,
today nak crite criti pasal pelamin anganku..
previous plan nak wat pelamin sanding n bla bla bla on kenduri day..
but then bile dah bace sabsabby punye blog, post about walimatulurus, i have changed my mind.

now i xmo sanding2 bagai..
but then i still mau rumah dihias chantek2..
mungkin masih ade pelamin but only for akad nikah session,
n amik2 gambaq picture n klik sane klik sini on kenduri day...

hope everything's will be fine :)

few pics of pelamin for akad that i loike~ selamat mencuci mate!

 
sungguh sangat2 suke dgn setup akad nikah session ini...so pure dan menawann doowwhhh!

 
okey ini pon chantek..design from shajaratul...if i nak wat gini2, just tukar kedua kusi lawa tu dgn bantak nikah...okey tak?

 
sudah kompem2 la semua kenal ngan empunya pelamin gazebo (betul ke name die pelamin gazebo i agak2 jer..) yang lawa ni...sabsabby.. agak2 mintak kak ogie butik saye book tu die nak tak wat gini?huhuk:D
tp nak wat kat dlm umah mcm xmuat la plak:P
 
this one is i loikeee!simple n sweet!

  
yang ni name die pelamin khareyan...rasenye betul dah tu name die:P

hehe...mungkin mcm ni kot sdikit sbanyak jdnye nnt..bcoz previous plan adelah set pelamin sbegini...
but then becoz suda change my mind, cume tukar kusi tu jd bantal nikah..
sesuaikah??

i need  ur comments.....:D
thanksss!!~

Sunday, April 4, 2010

Congratulations ZAZA!

ini special post utk miss zaza, owner kotakii....http://kotakii.blogspot.com/
congratulatiioonnnnsss...seb bek dapat attend ur akad nikah...she looks stunning okey!
so sowwy my dear tadapat attend ur sanding today...kije2..esok i nak mc tengokla...
(bertekad..tp esok tetibe jd baik tetap pg kije...haha:P)

Enjoy d pics!
:*



Friday, April 2, 2010

oh busy busy busy day....

penat...
lately tadapek rehat byk2..
kije kije kije...
meeting meeting meeting...
I NEED SOME RESTTTTT!!!!
(ayat bengang suda...:P)

my wed preparation?
still ON....
now am survey for d invitation card...
please i need ur opinions...
gimme ur idea..

tinggal dah tak sampai 2 bulan n i tak tempah kad kawen lg...boley gitu?
**mode = sakit kpale aiyoh.
i am looking for card like dis..
tp xjumpe any website yg jual kad kawen cmni...
u ol tau memane nak cari tak?
please help,TQ!