BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Saturday, May 15, 2010

Kecuakkan.

Salam semua..

how's wiken?
go shipshoping kah? or dok umah kemas2 bersihkan sane sini mcm i? 
penat & nantok ni... tp tgk blog i neh manyak hari tak hupdate.. nak hupdate la sket...

wedding preparation? kinda slow sbab kije sgt bz...
balik umah hari2 dah malam (even ade cecah 1 pagi...) kalau xdapek gak projek tu tatau la..huhu...
siyesly mentally & physically penat...
cuti tawen memang terbaek!bleh rehatkan diri jap nnt:D

**sedikit prebiu..warne rahsie hahaha:D

hupdate n peringatan utk diri ini:-

gift box - 80% siap (lum letak isi dalam je..jgn lupe beli isi dalamnye!!)

hantaran - 20%? adoi..baru 2 dulang bungenye siap...mak tak sempat buat nyahhh!!
harini kne wat jugak at least 2 dulang lg...

baju nikah - done (sedikit terkilan sebab that stain xnak blah even selepas dihantar dobi n gune chemical nak hilangkan die...tp laen yg i nak, laen yg jadik...manik2 besar tu i dah bukak n jahit smule sbab kne chemical dah mati warnenye...sedih!...so girls out there, send ur lovely dress to trusted kedai dobi only!)

benda paling penting----borang tawen i lom settle!...mom said akan pickup dr pjabat agama on this 19/5.... jgn la delay plak nnt..adoi...last minute dah ni...!(wisau)

ermmm...banyak lg nak tulis ni tp xpela, see u in d nest post k?
tatataaa..zzzZzzzzzZzzZz......

Monday, May 10, 2010

Pengganti Wedding Cake

*pikcah source: google

cantek2 kan?
can save ur money too:D
wait nnt tenguks...mine nnt jadik cmane hehee:D

Sunday, May 9, 2010

Honeymoon? - so many choices in Malaysia!

saye mahu pegi PULAU=ISLAND.
antare yang dalam pemerhatian survey2 cari2 info ialah:

1) Pulau Gemia
2) Pulau Gemia
3) Pulau Gemia

Aik...apedaa 3-3 name pulau yang same ni:P
maknenye sy mmg teringin nak pegi ke pulau ini..:D

X ramai yang tahu about this pulau...
Last week i ask a colleague about this island, and she have no idea where it is..:D
so..some info about GEM ISLAND @ PULAU GEMIA:------------------>

"Gemia Island The resort is located on the privately owned Gemia Island, 
which is about 800 metres away from Kapas Island. 
Transport is by boat and it takes 15 minutes to get there from Marang Jetty. 
The jetty is 18 kms away from Kuala Terengganu, the capital of Terengganu. 
If you are a lover of sea sports, activities such as kayaking, snorkeling, scuba diving, deep-sea fishing and squid fishing are available.

With it's pearly white sandy beaches, crystal clear waters, colorful array of marine life, spectacular starry nights and breathtaking sunrise, it also offers the ultimate hideaway for those seeking privacy and relaxation."

pic & info source: google & google lagi:) 

more info?
visit http://www.gemisland.com.my

aishh...dah mcm wat promosi perlancongan dah ni...:P
"Banyak tempat menarik di Malaysia, pergilah melancong!~"

2 weeks + 5 days lagiiii....

salam..
lame tak hupdate blog ni..
naseb baek lom bersawang:D

menci its sunday today n kne kije..huhuk..
nasebla badan..ape mo buat..:P

takpe2..all out kije..
mmg akan biziiiiiii sampaila cuti tawen i start..
cuti?yeaaayyhhh i loike!~

lagi 20 hari...so many things lom settle..
kerisauan bermulaaa...
isk2...
pssttt....arini sorg..esok sorg...20 hari lg berdue..doakan kami yer!~:D

Sunday, May 2, 2010

Balik kg?

Salam..

dulu mase membe2 nak tawen, slalu gak question nape nak kne balik kg hampir setiap minggu...
tp bile tibe time diri senirik...
memang rase sgt2 perlu balik kg slalu..
lebih2 lg if kenduri tawen tu wat kat kg --- of kos la kan, xkan wat kat KL plak...kene sewa dewan bagai, kang nak kne angkut org kg naek bus plak...hehee...

memang kne balik kg...
borng kbenaran tawen, nak kne settle -- kat kg..
pilih warne langsir---beli---kat kg gak sbab nak kne pilih ngan mum:D..
pilih perabot lg...---kne kat kg gak...xkan nak angkut dr KL...adoiaii....
:D

sooo....kalau org tnye, ape perlunye  balik kg byk2 kali before tawen?
SANGATLAH PERLU babe!!~
banyak sebab...(dalam hatiku jawab -- kamu tahu ler nnt tibe mase kamu plak..huhu)

so sy pon baru lepas balik kg..
hehe..plan utk perabot bedroom lain...yg dibeli---lain..
plan warne langsir lain jugak---yang dibeli...xsame plan pon:D
pening2...

takut je ter'jadik warne warni pulak nnt...
dah macam ade 4 warna...:D

white-grey-pink-gold

DUSH!
source: googled
**verangan je la kamu roe.za.

tatataaaa....penat sudah mahu tidow...:)