BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Saturday, September 29, 2012

1 month.

Baby QA one month yesterday..

Monday esok lusa ni nak kena jumpa doc for her 1 month checkup..and kena jab suntik2 pulak..hopefully die okey x terkejut.. Daddy is otw dr lumut..and baby QA is waiting dgn sabarnya sambil zzzz hehe.

Today nak start training bg ebm dlm bottle..poor my baby QA kena start training dah so that nnt mummy masuk kerja die dah ok with bottle.

Later kita sambung the labour & confinement story part 3. Tunggu mood datang..

Till then, take care all!
Nnt baby QA punya story lagi k;)

Tuesday, September 25, 2012

Labour & confinement - part 2

27.08.2012

1130 pm
Mata dah nak tidow...tapi perut rase lain mcm je ni...isk..xpe2..tahan dulu..

28.08.2012

1230 am
Dah one hour mata dok terkelip2... Pinggang rase dipulas2...keluar masuk toilet..baring pon tatau nak posisi cmno..
Tahan lagi ni..hubby kejap2 tanya ok tak..suruh die tido dulu..boleh tahan lagi ni..

0200 am
Okey..rasenye mmg kena g hospital ni.. Kejut hubby ajak g hospital..

0230 am
Arrived at hospital ampang..sakit macam every 5-7 mins..ntah.. Mcm xreti nak kira sgt..hee
Dr check..(dr yg mula2 check mmg xbg salam..oit..sakit kot main seluk je, geram betul!)
3 cm. Admitted time tu gak..Wad menunggu sebelum ke labour room..
Debar2 bercampur dgn sakit bercampur dgn pening sbb xleh tidow hee..

0300 am - 0230 pm
Tahannnnn je sakit itu...contraction smakin kuat..after lunch (lunch kot roti je yg boleh telan...), mintak dr check..sbb mcm makin kuat sakitnya..
4 cm..ohhh?punya la ingatkan 5 or 6 cm dah mase tu... Oh yaa..dr tanya da pecah air ketuban ke? Sy sgtttt tatau how does it feel pecah air ketuban tu..so jawapan sy..i really dont know, boleh? Hee..
Dr suh ready ke labour room..anyway kena tunggu je gak kt wad yg sama sbb labour room full..

0430 pm
Get ready ke labour room.. Tgh get ready tu, opppssss theres a bunyi 'plop!' anddd oh mcm ni rasenya pecah air ketuban..;)

0430 - 0630 pm
In labour room dah.. Ditemani hubby..(alhamdulillah hubby was by my side all the time.. Kalau tak, tatau nak habaq la..tq dear!)
The contraction makin kuat n makin kerap...mmg x boleh digambarkan ngan kata2..mmg setiap org experience beza2 kan.. Painkiller gas tu mcm x function je..kena suntik pon x jln:) and bila nurse suntik ubat utk cepatkan bukaan...mak mmg tahannn ajola the pain...nurse and dr pon bg can sbb 1st baby n heartbeat pon ok..so xdela depa tekan or paksa kita sgt..

0700 pm
push..push..and zapp (bunyik kena gunting huhukkk) andd
.
.
.
Waaaa (her first cry!)
And the team showed me my bby..asked me its a boy or girl...;)
Its a girl i knew it!

Then they put lil bby QA on my chest..and hubby azan kat telinga bby.. Die senyap je mase tu.. It was really..mmg pengalaman yg xkan dapat dilupakan..priceless moment..hilang semua pedih sakit tu..Alhamdulillah..

Erm..lepas tu..
we cont in part 3 okeh?

Till then,
Take care semua!!

A pic of bby QA yg dah skinhead:)

Wednesday, September 19, 2012

Labour & confinement - part 1

Assalamualaikum...

Today dah hari ke-22 berpantang..22 hari tidow next to bby QA..after 9 months plus mengandungkan bby QA.. Alhamdulillah syukur dikurniakan anugerah yg tak ternilai oleh Allah yg maha besar...

Sy tak pandai nak story morry ni.. Tapi bolehla nak cerita sket2 tu..

This time..mmg jaga pregnancy ni..mmg hubby pun x bg makan mcm2..travel jauh2 pun no-no..melainkan mmg kalau dah have to..
My mom kalau boleh nak sy bcuti awal 3 weeks..yg of kos la sy xleh follow..kerja kan..nk buat cmne..

Ramadhan alhamdulillah diberi kekuatan berpuasa penuh.. Bby QA sgt baik ikut mummy die berpuasa ni:)

Raya my side this year... Raya ketiga balik kl..sebenarnya transit kat kl sehari sebelum balik kg hubby..alhamdulillah perjalanan ok..few times kena berhenti sbb nk ke toilet tu for sure la..so raya was awesome..ketupat, lomang, laksa, soto, etc dibalun dgn jayanya..hehe..

Back to kl, sunday before start kerja tu, ada checkup..and dr ukur punya ukur, katenya kepala baby dah kat bawah..anytime je akan deliver ni..huhu (dlm hati berdebar2..)..and dr gak remind just get ready..physically n mentally kena ready la kan.. I was thinking about konon2 nak tgk video org bersalin tapi xnakla..lg cuak pulak nnt..so mentally i wasnt 100% prepared..haiyoo..

Monday, 27/8, kije mcm biasa..balik kije siap boleh jln2 ngan hubby lg..but that night mmg penat la..konon nak tidow awal sbb esok nk kije kan...

Tapi....

.
.
.

Cont part 2 la okey!

Thursday, September 13, 2012

Alhamdulillah...

My lil princess was born on 28.08.2012, 7:00 pm.
Alhamdulillah semua okey both of us are in good condition..

Say hi to all darling!