BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Saturday, September 20, 2014

Anak kedua.

19.8.2014

Jam 5 pagi. 
Sakit lain macam. Macam ni ke contraction? Alamak.. mummy dah lupa.. Tahan je la dulu..

Jam 10 pagi. 
Rasanya kena ready ke hospital. Sakit makin kerap. Ok, mmg contraction la. Siap2kan Qaireen and hantar ke rumah babysitter. Dengan pesanan, bakal ambil lewat sedikit sebab mummy dia nak bersalin dah ni. Huhu.

Jam 11-12 tghari. 
Beli roti je buat makan. Sakit dah makin kerap, mummy dia dah xselera nak makan. Huhu. Ke Hospital Ampang, check2...aiyoo sudah 4 cm. Nurse suruh tukar baju hospital, makan, and ke toilet, sebab jap lagi nak terus masuk labour room. Hoh?! Okey first time terus nak kena masuk labour room..masa Qaireen dulu, menunggu kat wad dah setengah hari sbb bukaan sikit..hehe.
Lain anak, lain ceritanya, kan..

Jam 12.55 ptg. 
Dah masuk dlm labour room kot. Macam dah tak ingat sgt timing ni. Hahaa..tapi ingat ingat lupa jugak sebab kena pecah air ketuban masa ni. And the Dr. said, dalam 5 jam lagi kena bersalin..1 hour for 1 cm..means dlm jam 5.55 ptg kena bersalin dah. Kalau tak Dr. nak bagi ubat apetah utk cepat bersalin. I dah lupa..

Jam 4.00 ptg. 
Hey hey kakak and adik nurse, saya dah tak tahan nak deliverrrrrr.....nurse lak masa ni dok busy sambut baby bilik sebelahh...

Jam 4.55 ptg.
X ingat berapa kali push. N x ingat berapa kali kena marah ngan nurse sbb x dengar kata dia. Hee. Yang penting alhamdulillah, anak mummy dah dilahirkan dengan selamat. Syukur ya Allah..

19/8/2014. 4:55 ptg. 2.59kg. Girl.

Detail lagi, boleh private message. Ladies only.

Till then, jumpa lagi. Next episode lak. Daa~

0 comments: