BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Thursday, December 30, 2010

Malaysia Bolehhhhh!!!!!!

Salam & Hye,

CONGRATULATIONS HARIMAU MALAYAAAAA!!!!~

(happy sambil joget2)

sy semakin meminati bola sepak setelah piala itu dijulang pemain mesiaaaa!!!!


trimas jugak kat PM bagi kita semua cuti umum tomorrow kan kan kan:D

till d next post....

hey mesia futbal players,
U GUYS ROCKKKKKK!!!!

Beautiful Bloggers with Hijab!!!~

Salam & Hye,

Tajuk penulisan today is
'Beautiful Blogger with Hijab!'

sometimes waktu kerja,
or outstation 
ade few people non-muslim tanye,
'x panas ke pakai tudung?'
'is it okey?'
'i think you will lo0k nicer wihtout scarf..'

hey hey..
no 1: it is a MUST
no 2: i feel just fine & okey with hijab
no 3: sy bukan dipakse oleh sesiapa utk bertudung

bertudung or wearing hijab bukan menyekat kite utk berfesyen..
cuma yang penting haruslah bersesuaian kan kan...
sy pon masih perlu improvekan diri..:)

n i found out there are many many many beautiful bloggers with hijab di seluruh dunia ni okeh!!!~

you all pon konfem kenal dorg ni sume:D

Hana Tajima (Maysaa founder)

Yunalis Zarai

Aishah Amin

Fatin Liyana

Irine Nadia

Nadia Bayu

Fatin Suhana

Roeza Hasan

hehe jangan mare..yg last skali tu cume blogger picisan ade hati nak join the group plak...
okeh...

nnt sy menulis lg...got to chowchinchaww.....

tata~

Tuesday, December 28, 2010

Ahad yang lepas:P

salam & hye,

last sunday pegik jalan TAR with hubby & my mum...
hehe..sempat sambar sehelai shawl & inner...(suke2...maceh en hubby..:P)
& beberape helai tudung utk mum...

alkisah...
sy memang tengah mencari si patung kepala ini...
and sedang membeli belah tetudungs, sempat cakap kat org kedai tu sy nak beli patungnye sekali..
boleh macamtu hahahaaa
gamble je...
:P

pastu si org kedai tu pon dgn nada bergurau 

'boleh je kak, RM xx...'

okeh deal...bungkus kepala sekali...

nasibla kamu tuan kedai terkojut dibuatnye:D


okeh gambaq blur...
timekaseh cam phone kesygan :P

till d next entry,

buhbyee~

Sabtu Yang Lepas - Berkenduri

Salam & Hye,

I mean i pegik kenduri:D
hehe..
remember previous post sy pegi kenduri kat kuantan?
this time side lelaki kat bentong lak...

so sepatutnye gerak dr KL jam10 pg...
ecewah bangun tengok jam dah kol 1030 ade nak mimpi manis gerak awal2 plak:p
nak glam2 lagi (berangan ahahhaa)

baiklah sesampainye di bentong...
trus makan kot tak ckp banyak dah ahhaa:D

sembang2 potpet2 tunggu pengantin..
pengantin smpai around 1 pm..sepersalinan warne cream2 gitu...(sy lupe nak snap la plak pic dorg sebab sebuk bersembang hahaha (''-)

sambil sembang (kuat nooo sembang apekah!!)...
sempat snap beberape pic comel~huhu~



comel kan?:D

kemudian...
haruslah interframe jugak..hohoho...

okeh jangan KETAWA!
gelak besar gile mase ni so kena tutup ngan bunga-bungaan...
mak malu la nyah!:D

okehhh nnt saye menulis lagik...
cerita AHAD yang lepas pulak...

banyak cerita yang lepas plak...
sowwy huhuhu~

Jumaat yang Lepas

Salam & Hye...

Al-Kisah..

Jumaat lepas sy bercuti-cuti mesia & maka pergi la ke SSM ALAM SENTRAL utk buat pendaftaran perniagaan..(sbb wa takut kne saman wooo...nnt mana plak nak korek duit huhu)

start masuk isi borang bla bla bla jam 1030 pg kot...

alangkah...tadekla ramai noo kat ctu...
sorry to say tp sy tetap nak komplen..
yg jage no, and tolong bg borang, and dlm masa yg same merangkap sebagai si penjawab ape saje soklan
makkkk aiiii kerek gile laaa!!!

pastu die siap korek hidung depan public.....adoilaaaa sy memang pantangggg!!!!!

isk.

dan..

sepatutnye 'hanya 1 jam untuk mendaftar perniagaan anda!'

tp we ( me and a good fren) kat sane berjam-jam beb!

hangin takpayah ckp laa...
huhu...

at last we ol boleh chow dr situ (alhamdulillah dpt gak sijilnye) jam 330 ptg yer...

we ol siap tercari-cari borg aduan hohoho...
tp mmg xjumpe..huhu frust..

okeh itu je nak crite...
pengajarannye kena banyakkan bersabar if you guys kena deal dgn org2 yg mcm ni..

huhu..
ape2 pon sy dah daftar perniagaan secare offline. sebabye nak online sampai kesudah borangnye xkeluar.hhuuhu..

trimas SSM.

Monday, December 27, 2010

Banyak mahu hupdateeee yeaahhh!

Salam & Hye,

betape byknye saye nak menulis today..
antarenye ialah:

1) hapekah yg berlaku pade hari jumaat lepas
2) Sabtu plak ape jd?
3) Ahad pon ade ceritaaa:)

okehhh..

amik mood nak menulis japp ...

sebelom tu nak share satu pikcah.


omeinye omeinyeee!!!

tata~

Thursday, December 23, 2010

Tadek Tajuk la pulak.

Salam & Hye,

Eh nape opis macam kosong je today?
ni kompom2 sume org sebuk dok perabihkan cuti mane yg ade sbb ujung tahun.

ni yg sy tensen ni..

boringnye opis xde org.
buatku mengantuk saje..

trima kasih blog kerna ade kamu.huhu.

p/s: korang semua xcuti akhir tahun ke?

tata~

Wednesday, December 22, 2010

Panas Hati

Salam & Hye,

Today nak tnye u ols..
apekah contoh2 peristiwa ataupun ape2 je la yg boleh buat korg panas ati...?

me,
satu:
bile kite punyela mak ai beratur panjang gile,
pastu ade org potong queue dgn muke selambe n nak kena sepuk

dua:
 bile drive, tersekat dlm jam beberape km, then dgn baik ati bagi org potong turn, tp org tu hampeh nak angkat tgn pon payah...
angkat je la tgn tu tande thanks kan, bukan kena bayar pon!

tiga
bile call kite disambut dgn kurang mesraaaa...
nak2 plak call kedai la contohnye...tanyekan kite punye order ke hape ke..
jawable bebaik sket kan..takpayah la mcm nak buat suare monster...
kang hebohkan satu dunie baru org tanak pegi kedai kau.huhu.

okehla..
itu tiga isu yg sy terpikirkan buat mase ini.

what's urs?

Tuesday, December 21, 2010

Diva Darling December Giveaway!

Salam & Hye,

Dear Diva Darling,
i am drooling laaaaahhh!!!!

why not?
your giveaway contest laa..
see what are the prize[s]!!




best kan?
nnt bleh makeup lip jd mcmni:


makeup mate lak,ouhh feveret part nihhh:


body lotion yg wangi tu, konfem2 la bleh buat kulit cun & gebu...heheh:D
okeh

so..
Jom Join kawan2!

http://www.diva-darling.com/2010/12/december-holiday-giveaway.html

'This is how to enter folks:
1. A MUST – become a follower of Diva Darling (if you are already a follower, you qualify!)
2. Blog, Tweet, or Facebook about the giveaway and provide us your link or post.


**The giveaway starts now and ends December 31st! The winners will be chosen byrandom.org and announce on January 1st. Lucky winners will have 48 hours to respond to our email, or another winner will be chosen. **'

Sharing is caring!~ Check Your Drugs!!

Salam & Hye,

Dah jgn tekezut...apekah puan roza ni suh 'check your drugs' plak...
maksud sy kat cni..
check ubat-ubatan yg u ols mkn tu...
ubat mostly / or agaknye semua kot ade dadah..
byk ngan sket je bezanye.

sy sebolehnye xmo mkn ubat if xsehat..
tp kalau kne pakse n nak cepat sehat kenala mkn ubat kot.huuhhuu

sebelom mkn ubat,
check dulu...

boleh check kat cni:


ade A-Z la jugak die punye pasal ubat-ubatan..
ade mcm2 name n utk mcm2 penyakit...

telan tu telanlah jugak si paracetamol tu...
tp jgn sampai telebih telan..
terlebih telan kang lain jadinye...

"The first signs of an paracetamol overdose include loss of appetite, nausea, vomiting, stomach pain, sweating, and confusion or weakness. Later symptoms may include pain in your upper stomach, dark urine, and yellowing of your skin or the whites of your eyes."

nak search lebih lg about segala jenis ubat yg u ol amik tu,
click drugs.com tu yek.

jgn overdose.

papai.

Nahas Terburuk 2010

27 termasuk 25 pelancong Thailand balik dari Cameron Highlands terbunuh


SIMPANG PULAI: Dahsyat dan mengerikan. Itulah gambaran keadaan nahas jalan raya terburuk dalam sejarah negara membabitkan sebuah bas persiaran dua tingkat yang mengorbankan 27 orang - 25 pelancong Thailand dan dua rakyat tempatan di Kilometer 15, Jalan Cameron Highlands-Simpang Pulai berhampiran Kampung Juang di sini, semalam.

Berita penuh di sini.


Salam & Hye,

Pagi ni bace berita (okeh pg baru tahu brita ni sbb smlm xtgk berita pon...ade org men ps3 kat umah..huhu)
Innalillah...
teruknye...takut bace okeh....
ini nahas terburuk sepanjang 2010..(nahas jalanraya)

sape yg salah?

jalankah?
cerunkah?
pemandukah?
baskah?

hmmm...
teringat ade one time dulu mase naik bas dr alor star - KL...
siyesly xboleh nak tdow..dapat seat bahagian depan...
start je bas tu jalan, makkk aiii
giles la laju nye mcm roller coaster kot
bedebar2 agaknye sepanjang 5-6 jam tu kat atas bas adelah boleh terlelap dlm 10 mins je..
adeke berani sy nak tdo atas bus laju mcm tu..
siyes tak tipu..
depa bwk bus mcm nak berlumba.

sy rase mcm nak bg cadangan,
hadlaju bus max 80-90km/h je boleh tak
bukan stakat tu je,
max speed bus tu pon kalau bleh tune ke max 90 km/h je.
seat belt pon kne praktik la dlm bus.
siyes.

dah byk sgt xcident bus utk tahun ni yg ngeri2.

huuhhu..

Doa2 Allah selalu memberi kesihatan & keselamatan pade kite smua...
Amin...

Monday, December 20, 2010

Nak Daftar Perniagaan Secare Online lah.

Salam & Hye,
Last friday chitchat ngan my bf.besfren yer bukan boifren.
boleh tak lemba*nye saye baru tau about:


'400 Usahawan menerusi talian dikenakan tindakan tidak daftar perniagaan'
Dalam tempoh dua tahun lalu kerajaan sudah mengambil tindakan terhadap 400 individu yang menjalankan perniagaan menerusi Internet kerana tidak berdaftar dengan Suruhanjaya Syarikat Malaysia.

Timbalan Menteri Perdagangan Dalam Negeri, Koperasi dan Kepenggunaan, Datuk Rohani Abdul Karim berkata, kesemua mereka dihadapkan ke mahkamah mengikut Seksyen 12 (1)(a) Akta Pendaftaran Perniagaan 1956 (Pindaan 2001) yang membawa hukuman denda tidak lebih RM50,000 atau penjara tidak lebih dua tahun.

"Individu atau syarikat yang menjalankan perniagaan menggunakan laman web atau Internet sebenarnya tidak terkecuali dan mesti mendaftarkan perniagaan mereka," katanya kepada pemberita selepas merasmikan Majlis Dialog Amalan Perniagaan Beretika Zon Utara, di sini hari ini.

Katanya, langkah itu bertujuan melindungi pengguna daripada unsur penipuan selain memastikan peniaga mematuhi etika perniagaan.

Beliau berkata, kerajaan juga menerusi Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia sentiasa memantau laman web yang menjalankan perniagaan bagi mengesan pihak yang gagal mendaftarkan perniagaan mereka.

"Kita mahu golongan ahli perniagaan mempunyai kesedaran bahawa mereka mempunyai tanggungjawab dan kod etika yang harus dipatuhi supaya pengguna tidak menjadi mangsa penipuan," katanya.-Bernama

Harian Metro
20 July 2010


napekah saye baru tau?wallaawweehhhh apedaaaa....
nak kena ke puan roza????

baiklah ssm..
sy nak daftar sekarang jugak..
biarpon cume bisnes online kecil2..jgn xdaftar woh nnt kena saman ..
mane nak cari duet byr saman tu nnt x pepasal je woh.

baiklah start dr friday sammmmpaaaiiiilaaaa today,
xhabes2 dok try nak daftar secare online.

tp,
apekah???
kenapekahhh???
xdapat2 jugak.
xboleh login mygov la..ape la...
ni gua hangin niiii!!!
(oppss)

tolongla nak daftar online laa..plis plis.
admin mygov tolong reply email sy segera.huhu. (bajet artis la org nak reply email kamu segera lak tu huhu)

okeh.
nak try login n daftar lg skali.

tatata.

Friday, December 17, 2010

Ape yang anda GOOGLE pagi ini??

Salam & Hye,
i am not very well today..
having bad fever...
and the aircond makes me feeling bad...a bit more..
huhu..

just wanna ask,
what is the first thing you google'd this morning?
as for me,
it is about 'SYRIA'

(ape engrish terabur pagi2 ni aiyoohss)

jom tengok ape sy dapat...berkaitan syria...with first image bg semua keyword..

1) Syria

2) Syrian Women 

3) Syrian Hijab

4) Syrian food

5) Syrian Masjid

okeh.
awak awak semua google ape di pagi hari jumaat ni?

:)

images: thanx pak incik google

Thursday, December 16, 2010

Di suatu petang...

Salam & Hye,
here the story mory,

di suatu petang,
sy baru je pulang ke opis (keluar atas urusan kerja ye)
then,
tekan kunci, (lock yg kat pintu tu sbb alarm rosak aish)
trus kuar kete..
dumm..tutup pintu kete dgn yakin yang cun,

kemudian,

waddaheck sy kunci pintu tanpa tutup enjin & kunci kat dlmmmmm!

aissshhhh mabuk mabuk
harusla  panggil pasukan penyelamat (opismate)
kemudian setelah beberapa percubaan
dan dgn skill bergaye
maka 

yeayyyy dapat kuarkan kunci n tutup enjin kete!

tetapi...

door visor terpakse dirosakkan sdikit utk memberi laluan kpd pembaris besi yg xberape macho utk masuk sbg penyelamat  n menekan control power window tu..

kesimpulan,

jgn jd careless mcm sy.

waaaaaaa!!~

seriusly xlawak jd perhatian beberapa rakan artis..opss rakan ofis kerna kecuaian yg takleh dimaapkan!
seriusly rase macam nak wat 'ombak' kat diri senirik huhuhu....

okeh.

ingat pesanan sy diatas.
n kalau alarm rosak, pg la tukar baru.
jgn nnt tertinggal kunci dlm kete baru nak insap wawawakaka..

okeh dats all.
n its not funny.

udah2 la tu gelaknye yeop.

tatata.

Inner Punye Cerite

Salam & Hye,

Last week sy beli inner...

tahu sape yg rasmi inner tu?


yassinnn!!!
amboi omei je die bergaye ngan inner pink acik die nehhhh..!

hehe...ade benda nak story mory tp nnt la sy cont.

tatata~

Bermulanya minat untuk menonton bola...Part 2

last nite,
sambil makan malam,

GOLLLLLLLLL!!!!!!

abg, gimme five!(me)
sambil goyang2 kepale ala sinchan huahua tipu je.

yes Malaysia menang 2-0 lwn Vietnam!

goodluck Malaysia for the next game!:)

Wednesday, December 15, 2010

Review: A Wedding @ Kuantan

Salam & Hye,
as promised, i write a review about a wedding i attend last wiken.
...
bgn sebelum subuh lagik yer sbb takut tertinggal bas eheh tipu.
bgn awal sbab perlu bergerak awl.
akad nikah 10 am so must sampai sane around that time.
juge sebab bgn awal ialah perlu makeup walaupon xreti makeup dan walaupon makeup muke same je bukan jd cinderella pon hehehe..:D
but at least i can hide the acne scars:p

so lebih kurang 10 am sampai la kami (me, hubby & bro) ke tempat kejadian:)
lepak2 jap, sembang2 wif sedare mare yg ade,

then..

selamat sudaaaa~
akad nikah - pengantin in white outfit

then melepak kat rumah tetamu sat smentara menanti the newly wed bersiap mekap2 n pakai baju lawa2..eceh...
n masih sempat snap sane snap sini:P

 my bro sungguh menganggu kami yg baru je nak feeling2 artis ni aishhh...
(tembamnye tembamnyee oh tidak)

 yassin hepi bsame pacik apiz die...aitt...

 cute kan?
'jiha nak pakai lipstik tak? meh sini...' acik roza
'nakk...:p' jiha
(kalau tau dek mak die mahu ketuk kpale i anak die kecik2 lg i da aja mekap:P)

posingg skettt!
hueuehueee
si comel yg senyumannye same sepesen ehhee:D

seterusnyeee...
presenting...
.
.
.
.
.
.
okeh muke muncung ni pehal plak...
sy sungguh tak prepare utk jd antara pembawa brg hantaran hehehe...
xpe xpe artis mmg cmtu
perasan*dush!

2 pasangan sebenarnye...

 pasangan pengantin yg sy iringi n kiddoz:)
theme gold & black

eh eh menjeling2 plak die aishhh

then, lpas kenduri kendare tu, 
kiddoz buat suare manje,
'acik jomla g pantai...'

amboi pandai pancing.
so bwk la dorg g pantai.
Teluk Cempedak..

yg konon2 tanak main air...tanak mandi...sbb tabawak baju spare..

men2 air sabun..(xtau ape budak2 panggil ni la:P)

bergambargambar ngan artis hahahaa sekehla

sebelum: pura2 jd si comel:D

lepastu 
'acik, nak main2 air je...'
tp sy pakse bukak baju (bukan lucah yer)
sbb dah kompom depa ni akan mandi.heh.

selepas: tgk dah tukar uniform hehehe..
time kaseh pacik apiz blanjer baju tomei...
yassin suke:P (buat muke serius bila org nak amek pic die:P)

okeehhhhh...
mahu tulis lg tp nnt mlm la plak..
see you!

p/s: congratulations to pasangan pengantin newly wed! 
hargai pasangan anda, terima die seadanya, 
semoge happy2 selalu!:D

Tuesday, December 14, 2010

I mish you.


imad  yg comei.
auntie roezaaa mish you:)

p/s: sdikit tired. next post will review about a wedding i pg last wiken.

take care!~

Awarded!!~Thanx Yanto!:D


I lap pink!:D
n orange!

nyum nyum.

1. copy and paste this award in your blog.
done!

2. write an entry, 5 things to do in 1432H
No satu: Nak jadi isteri solehah:)
No dua: Nak jd mummy, amin...doakan yer:D
No tiga: Nak tambah confident level & makin berjaya
No empat: Nak jd semakin baik
No lima: Nak tambah skill masak memasak:D

3. share your mission and/ or vision for this new year.
Learn from the past.Look forward & Improve. 

4. tag 5 person and let them share their things to do.
sis wawa
follower no 29
follower no 15
follower no 2
follower no 10

selamat mengeshare!!!:D

Thursday, December 9, 2010

Perempuan & Pink

pic credit to weddding inspirasi.

memang tadapat dipisahkan.

setuju x?

even mcm sy ckp je xminat ah warne pink...girly sgt la..ape  la..
tp bile nyopink,
warne pink jugak yg menawan mateku:D
[tp xde la sgt addicted]

okeh.
anda pula bagaimana?

paling byk koleksi warne ape?

cuci mata ngan koleksi baju kawen yg sungguh cun ini!
B2B,
agree tak dis one sgt menawan!:D

My Dream Vacation

Salam & Hye,

In my previous post, ive told ya to write about my dream vacation or dalam bahase mesia oowhhhh percutian impianku.:)

since 1984,
(banyak cantik itu tahun baru lahir daaa...)
okey be serious..
since i am a kiddo, i really2 wanna go to New Zealand.:)
(bukan kg new zealnd tu oke)

reason?

b.e.a.u.t.i.f.u.l s.c.e.n.e.r.y

b.r.e.a.t.h.t.a.k.i.n.g s.n.o.w.y m.o.u.n.t.a.i.n

woohoooo so so so speechless!
MasyaAllah!

Now Airasia offering great deals to New Zealand!
Peeewwiittt!~


Interested?

p/s: i am not AirAsia punye salesperson,
but i just want to share interests:D
what's yours?

Bilela dapatku sedut udara new zealand...
hehe berangan.

Tata~


Orang mengantuk disorongkan bantal

Salam & Hye,

ape kena mngena title diatas dgn entry ini?

cume nak ckp 

ujan2 ni...

sedapnye tdow.

isk.

[nak kne sepak?kat opis xbleh tdo.uhuk]

oke bye nnt tulis lg.

bz mode.

bz blogwalking:)

:)

Wednesday, December 8, 2010

Tudung D'Jarum Emas - Buatku Tertawan!!~

Salam & Hye,

Sangat banyak pilihan tudung kan skarang..
ade awning la
xde awning la
syria la
shawl la
kan2...

ape2 pon,
asalkan menutup aurat
betul tak?!

amin...
semoga usaha kite smua utk berubah jd lebih baik diberkati:)

bercakap ttg tudung,
ini sy suke new blogshop...

D'Jarum Emas Exclusive or name glemer die DJE...

what product do they offer?

lawa kan tudung die? very vibrant colors!
custom made...jahitan sgt kemas okeh!

Ini sgt menggoda daku warna sgt cun!:D

tudung kanak2 pon ade...
sgt cute!
(nnt i ade baby i nak beli tudung u satu yer DJE...if anak i Female la...kan..)

mahu tak?
sume lawa2 kan...

mahu lihat collection die boleh click:

nak order?
via me?

no problem jugak...
Email saje saye yg baik hati ini..huhuh 
:D

okeh jgn lupe tgk pictures die tau..sume lawa2 anda pasti tertawan!

take care!~