BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Tuesday, September 27, 2011

For Tomorrow.



Theme: Merdeka Raya.

perhaps esok semua cantek! (all the decos..foods...people...:):):))

Monday, September 26, 2011

Of my hobby (s)

Okeh.
sy suke deco2. 
(okeh kalau umah bujang tu xleh nak harap sgt la...almaklumlah bukan umah sendiri)
bila la nak dapat umah sendiri...
kena lipat gandakan usaha n kerja ni supaya dpt beli umah sendiri..
tapi zaman skang ni lebih2 lagi kat kl..
xmampula nampaknye..

image: google

umah semua mahal2..
kalau ada yg mampu pon----aritu kurang ajau salesman penipu!!!!
skang tunggu depa pulangkan duit deposit kami.
sedih.

sy suka design2.
walaupon agak xberape reti pon guna Adobe Illustrator or Adobe photoshop tu.
tapi taram2 ajelah.
kadang2 ade gak membe2 mintak tolong designkan itu ini.
taram2 sane sini dapatla tambah duit poket yiha2 se-rat due:P
tapi ni dah lame xde job ni nampaknye nak kne promo lebih ni:P
nak tunjuk kat sini hasil karya sy?
isk malula.
lain kali okeh!:D

sy suke jahit2 jugak.
jahit manik buat mase ni.
terbatas utk baju sendiri je dulu.
takut nnt if tolong jahitkan baju org lain, xkena di mata mereka.
belum cukup yakin.
tapi mungkin akan jahitkan akak opis punye baju nnt.
cuba2:) harap die suka..
--belum start lagi hehe.

2-3 minggu ni tergedik gedik mintak ngan hubby nak mesin jahit lak.
nak belajar menjahit la.

ape kate korang click iklan nuffnang sy tu byk2 kali sket,
blehla i buat beli mesin jahit idaman.
hoho.
Terima kasih yer semua:)
i lap u.<3<3<3<3

Sunday, September 25, 2011

Ahad.

Bangun.
Bingung.
Seorang.

Basuh Baju.
Masak.
Kemas2.
Tonton Nona.

Hm.
Ahadku nampak bosan seorang.

Harus keluar cari hiburan?

Tak perlu.
Ambil baju jahit manik penuhkan masa terluang tanpa perlu buang wang.
:)

Friday, September 23, 2011

Berhabuk!

As-salam...
selamat hari jumaat:D

waaaa lame gilaaaa x update blog ni rasenye...
sy busy sungguh rasenye..
macam2 hal..

dengan perabih duit baiki kereta....
sakit kepala pk itu ini...

sampaikan semalam nak amik barang dlm kereta kawan, tapi unlock kereta sendiri..
hahahaha...
nak guling2 akak opis gelakkan sy:P
nampak sgt pkran melayan ntah kemana~

welll....
xpe...nnt sy usahakan utk jadi lebih teratur hoho..

next week ade open house raya @ our opis..
utk my block, i kena deco2 je..
bab masak2 mak memang out hahaha:P

okeh..
tagging menus - done
booth name - otw
others - otw

okeh nnt sy update lg k!

see ya!~

Wednesday, September 14, 2011

Hiding...

I'm quite good dalam menyorokkan muka penat.
huhu.

Anyway, thanks to tuan rumah/ofis terbuka:)
I do eat a lot.
mmg dtg dgn perut kosong hehe.

Till then,
Take care people!~

Tuesday, September 13, 2011

Penipu Besar!

Assalamualaikum...
Actually sy nak create satu kartun..tapi sebab busy so tak sempat hahaha:P
so..i turned it into dialogue ajelah..boleh?


"Dindaaa....lihatla...kanda dah bersedia beli rumah untuk kita...
kanda dah letak deposit utk rumah kat sini (tempat dirahsiakan)"

"oohhhhh senangnya hati dindaaaa!~"

.
.
.
.
.
.
.
.

(beberapa bulan kemudian)
.
.
.
.
.
.
.
.
"Dinda, rupa2nya kita telah tertipu!
si salesman rumah tu dah makan deposit kita!
bukan kita je yang terkena, 
ramai pulak tu!"

"Kuang ajaq si salesman tu kanda!
kite report polis nak?"
.
.
.
.
.
.
.
okeh..heee...sebenarnya dialogue diatas tu i reka je nak bg drama sket...
kisahnye ialah me+hubby+my bro telah letak deposit utk beli rumah kat Saujana Rawa*g ni...
few months later xde pon depa follow up..
so last sunday kami kesana dapatkan kepastian...
and hasilnya ialah that salesman yang amik deposit ngan kitorang beberapa bulan lepas tu
buat penipuan besar kpd ramai org...!
and sekarang die dah xkije kat situ n xdpt dihubungi!

eiii kuang ajaq!

so terpaksa la refund balik our deposit tu..
nak tukar ke unit lain yg tgh open, harga dah melambung,
and dah xmampu laaa..

sedih.sobs.

nak tau ke sape nama salesman tu?
msg saye.
mane tau korang pon same2 terkena..tsk.

Thursday, September 8, 2011

DIY Paper Rose:)

My version of suka-suka Paper Rose~



Wanna try to DIY?
Source = Here

Wednesday, September 7, 2011

Few great advises ~

DIY Headband


So cute!
Nak DIY la satuw!~

Bukan Wordless Wednesday:)

Assalamualaikum semua...
Sihat?
Semoga semuanya sihat walafiat...ape? dah buncit makan lemang byk sgt?
isk isk isk..makan berpada pada yer...
terkejut perut tu:P

so sekarang dah 9 Syawal...xbuat rumah terbuka ke?
jangan lupa jemput sy disini:)

ermmm so aidilfitri tahun ni..bagi saya..sangat penuh makna..
banyak perkara yang berlaku..
pada saya sendiri and juga pada family..
ada gumbira ada sedih...
tapi..biarlah rahsia:) terima kasih famili and rakan rapat yang memahami:)

ohooo pastinya buhsan melayan ngomelan saya,
jom layan pikcas~

few days before raya, bawa this 3 kiddos bershopping...mak aih dah pandai memilih depa ni skang..yang fesyen tu xnak, yang ni xnak..ewah..kalah makcik die ni ha:P
bajet k-pop kat bawah ni..testing je tapi xjd beli. hahah:P

pastu kontrol encem mase berbuka puasa...:P

juga few days before raya, menjahit simple manik crumble di lengan baju raya~

ohohoh happy faces di pagi raya..tahun ni raya 1st di rumah mertua..first time berjauhan raya di perantauan sobsobs..:)

on our way back to KL from Pahang...Sabtu..Jammm boleh tahan laa...
Syukur..

okehhh nnt sy menulis lg...

SELAMAT HARI RAYA & MAAF ZAHIR BATIN!~