BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Thursday, July 10, 2014

Ramadhan 1435H

Assalamualaikum...

Subhanallah... Alhamdulillah kita masih bernafas di muka bumi milik Allah ini...
Sayu hati melihat penderitaan umat Islam di Gaza... Semoga Allah melindungi mereka..Amin...Aminnn...


Ramadhan tahun ini agak berbeza..bagi saya...berbeza dari segi apa ye?
Tahun ini berpuasa bersama adik untuk kakak QA..alhamdulillah sudah masuk 32 minggu..
pejam celik..pejam celik...lagi sebulan setengah - 2 bulan, InsyaAllah..semoga Allah permudahkan..akan melahirkan seorang lagi permata hati:)


Berpuasa and dlm masa yang sama uruskan baby QA (walaupon in 2 months QA dah nak masuk 2 tahun..i nak panggil dia baby QA jugak:P), plus heavily pregnant, 
semestinya perlukan banyak kesabaran...and ikut schedule..:P
hehe..bangun sahur mesti makan nasi + kurma,
so that x longlai sewaktu siang berpuasa...
petang balik kerja, masak, berbuka, etc etc...
jam 930 pm serius dah flat..huhu..hubby saje ke surau solat terawikh..
Allahuakbar..

Sudah hari ke-12 kita berpuasa, bazar ramadhan memang belum jejak lagi..belum sempat..atau alasan lain..mmg agak malas ke bazar.. seperti tahun2 sudah..
sebabnya..masak kat rumah simple2 sudah...kalau pergi bazar, beli banyak, makannya sikit:P membazir pulak..kan..


tapi kalau dah sampai lewat di rumah, plus workload kat office waktu siang memenatkan,
atau satu lagi alasan---> dah tatau nak masak apa,
memang ajak hubby beli bungkus kat luar je..tapi die kedai2 yang biasa beli and record pada kami ok:)
risau jugak bulan2 puasa ni, ramai kan yang nak berniaga..tapi please jaga kebersihan..risaukan keracunan makanan pulak..tapi InsyaAllah semua ok kan!

ermm...banyak lagi nak ditulis..
tapi penangan dah lama tak menulis kat sini,
blurrrr jap hahahaha

nantila kita sambung lagi k...

next post will be on my preparation for both..sambut baby and sambut raya..hehe...

ok till then,

daaa!!!~