BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Wednesday, February 23, 2011

Beza dulu dan sekarang.

Dulu,
zaman sekolah kite belajar banyak main2 kan.
ingat lagik mmg mase zaman sekolah rendah nak No. 1 je manjang...
so mmg study (eceh ayat xleh blah)
so range no mase sekolah rendah,musti 1-3 je..bila bawak balik buku rekod nak mak sign, xde rase cuak pon heehee..
tiap2 tahun nak naik pentas amik hadiah pelajar bijak kononnye..
alhamdulillah zaman skolah rendah rajin ehhe

Dulu,
bile naik sekolah menengah, masuk asrama, jadual mmg tight,
pagi kelas, petang kelas prep,lepas prep kena sukan plak, malam pulak kelas prep lagik..
bile dah mcmtu dikawal,
mulela sebuk nak melawan..
cikgu ckp balik prep pukul 4:30 - 5:00 tak hengat dah, 
pukul 4:20++ dah menggelupur nak balik hostel..
sebabnye nak meluru ke bilik TV menonton wayang petang bertajuk Rosalinda Ayamoi hahahaa:P
kemudian bila lepas exam, tiap2 kali kena bawak balik buku rekod kalau bleh mmg nak sengaje tertinggal kt hostel,
bile bawak balik jugak tu, saje peram dlm beg xberani tunjuk result kat mak abah sbb 'lawa' sgt...
hehe..kemudian mmg tak tunjuk2 lah sampai sudah...(few times la)
tp nnt abah ckp "acik, abah dah sign buku rekod dlm beg tu, belajar elok sket, nape result teruk.."
huk..thanks abah i lap u lah!

Dulu,
mase study kat uni,
rase mcm dah cukup kuat study,
tp study last minit mmg jadi ulam laa...
cintan cintun laa ape laaa...
bile frust nonggeng, tgk result serupa jugak,
mmg so-so...tadek naik tadek kurang...
maknenye mmg study banyak itu, dpt banyak itu..
tdo mmg tak cukup konon rajin buat assignment segala, padahal lagi banyak nonton video korea dan segala vclip kat youtube..wat kije hujung2,
esoknya dpt mata panda haish..
tp alhamdulillah syukur dpt grad bersame2 teman2 semua..
syukur dpt belajar wehs walaupon hutang ngan ptptn sampai skang lom abes bayar..
bertahun lagik nak kena catu makan nak byr ptptn tu..huhu (catu ke??)

Sekarang,
bila dah kije,
baru tahu nak nyesal nape la aku xblajar smpai dapat 4 flat bleh kije kat multinasional company n ckp english berabuk huhuk..
sekarang redha tp akan cuba improve diri amin...
duit kena pandai simpan sendiri..
maklumla bukan mcm zaman study..:D

Sekarang,
bila dah kawen,
hidup berdua, mmg beza ngan zaman bujang dulu,
dulu xkesahla mkn megi pon takpe, dulu megi pon sodap,
sekarang mestila at least nasik + telur dadar + ayam goreng kunyit ( eceh ini pastila selera senirik)
mesti akan cube memasak,
cube..
cube..
kecuali mmg balik umah dah lambat n taklarat nak masak, maka..
"abg, kite mkn luar je plis plis..:P"

Sekarang,
bila dah ada baby kat dlm ni,
risau kalau makan macam2 effect kat baby,
sebab nak bg yg terbaik buat baby,
vitamin yg sebosau itu walaupon beberape kali telan xpas, asek nak kuar balik,
pakse gak telan demi untuk baby dpt zat secukupnye...
baru tahu, dulu mak mase ngandungkan kite bukan senang..
kite asek je wat mak sedih ke ape ke,
isk tabaiknye kann...
sekarang mesti salam kish2 pipi mak bg mak terharu ehehe..
baby dlm ni pom mesti senyum hehe:)

akhir kata,
banyak beza dulu n sekarang..

harus pandai tune..

tata~



0 comments: