BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Monday, February 28, 2011

Percubaan Minum Susu Tepung Cap Ibu Mengandung huhu

Baiklah.
kerana hubby menasihatkan n utk kebaikan baby,
weekend semalam ni kami belila sekotak Anmum Materna ini.
Sudah pastila perisa cokolat kerana
"saya dari zaman sekolah mmg takbleh nak minum susu tepung xkira perisa ape huhu"
ingat lagi zaman study skolah menengah, kalau time waktu minum malam masuk dewan makan tetibu bau airnye dari susu tepung, rase mcm terus tanak makan,kecuali perut berdangdut mahu diisi.tp kompom amik air kosong.
okeh kembali kepade kisah asal yer.
so last nite was my first time ever tried susu tepung.
ecee i ikut sukatan okeh.
baik tak.tadek pon nak main x aci tipu2.:p
so bile isi air panas, bau susu tu naik la sket kan.
padahal biase je...tp sebab kefale sy ni dah tune "susu tepung xsedap uhuhh"
maka memang 50-50 je nak minum plislaa....
tp tetap tahan n cube jugak..
amik mase lame baru leh teguk..
seteguk...hmm it wasnt that bad...
5-6 teguk..sampai la setengah cawan susu itu diminum,
tp sterusnya ialah meluru ke toilet.muntah.ouch.penat.

hmmm..adekah sebab sy penat, n badan mmg dah masuk angin (mase tu baru balik dr kg..)..?
ataupun susu tu tak serasi dgn saye?
ataupun mind setting saya yg terkejut disajikan susu tepung?
ataupun ape?

hmm...
moms to be out there, or moms, yg jugak 1st time minum susu tepung,
kind to share your experience?
plis plis..

sy sungguh xde experience minum susu tepung so i need ur beautiful ladies advices...

makacehsss!!!~

10 comments:

achmal said...

hehe kak mal pun tak minum susu. tp mase ngandung senang je minum susu even tak suke pun. kalau kak mal buat susu mase nak minum tarik nafas panjang n trus teguk smapai habis. :)) alhamdulillah tade kuar balik pulak. pastu da habis 2 tin susu maleh nak bancuh beli susu uht dutch lady yang kotak. 6 kotak 1 pek tu kan dlm 2 hari habis. tp susu perasa susu la bukan cokelat yekkk hehehe

roeza said...

owh yeke..
hehe so harus cube teguk senafas ni..:P
tp kne buat sket je la..satu gelas banyak sgt je rasenye hehe..
sedap lagik ais kosong pulak rasenye..
tp yerla..utk kebaikan kan, kne pakse jugak diri ini nampaknye:P

achmal said...

buat gelas kecik jek. kurangkan sukatan sket kot? 1 gelas besau benau.
sampai skang kak mal minum susu. skang tukar mamil for ibu yg mnyusu baby. try jgn tak try. for ur baby gak.

amacam morning sickness? teruk?
kak mal dia pandai dr pg sampai mlm sickness haha

roeza said...

hehehe okeh nampaknye kne main tipu sket dictu kan:P
morning sickness xde sgt..cumenye pg ni truk sket..
dr smlm muntah, pg ni smbung lagik..
ni dok kat opis pon rase xsht je pening2 sket + mual..
mmg rase mcm nak balik umah tdo je huhu:P

eira said...

eira pon sme cm akak..xsuke mnum susu..xsdap an??eeiii...

roeza said...

eira: itulah pasal...cmano i...kalau tak berusik lgsung susu tu, xsenang hati plak...tp bile minum mmg bad xperience huhu...ssh hati btul:(

m@Ri@ said...

kalau tak leh minum susu tepung..minum susu fresh pn okay..minum susu sbb kalsium nnt baby amik kita tak ckup..maria dlu smp 1tahap takleh minum susu tepung so merasa la berhabis duit beli susu fresh perisa coklat tu..hehe...

p/s:br tau roza ngandung..dah bape bulan?me too..huhu..

roeza said...

maria: sebelom ni mmg minum fresh milk je...saje je nak test susu tepung cap ibu ngandung ni..tp nampaknye xleh:P
so back to fresh milk dah..

p/s:3 months...maria?

m@Ri@ said...

nak masuk 4 month..em maria skrg tak minum lg susu..haha..(ni cth yg tak baik..jgn tiru..haha)..so ganti benda lain yg bekalkan kalsium..em nnt besar skit nak beli fresh milk balik..fresh milk yg berperisa okay..yg tak berperisa takleh telan..haha..

roeza said...

hehehe maria!cepat pegi beli susu cokolat kegemaran itu!:D
roza dah mmg xminum dah susu tepung itu, dah sambung minum fresh milk je:)