BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Thursday, February 10, 2011

Sesetengah pemandu takdek kesedaran sivik!

As Salam...
ini ade sdikit cerita..
harapnya dapat ambil iktibar ye pemandu sekalian..
on the way balik ke kelantan malam rabu lepas,
before mendaki bukit tujuh tu,
jammmm sgt tak hingat dah berape km..

rupenye ada 2 kemalangan teruk...

yang tak boleh bla tu,
dalam jam2 ni,
ade ramai pemandu yg sibuk nak memotong sedangkan org lain boleh bersabar beratur...

potong punye potong akhirnye kami dapat tengok insiden dimane ambulan yang bawa mangsa kemalangan terpakse drive slow2 dan almost atas rumput lah ( itu mmg kat atas lane die tu..) sebab adenye depa2 yg x berkesedaran ni...

hangin je satu badan menengoknye...
kalau mangsa tu cedera parah elok2 boleh hidup, tp dah jadik mcm tu..dah makan mase berape mins kat ctu kan...

wahai pemandu2,
jangan la pentingkan diri sendiri sangat..

pikirkan org lain jugak..

apejadahnye ambulan terpakse ketepi sebab ko pemandu yg sehat beramai2 berdegil nak jalan kat lane org tu.huh.

bukak mata.pikir sket.

0 comments: