BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Tuesday, September 13, 2011

Penipu Besar!

Assalamualaikum...
Actually sy nak create satu kartun..tapi sebab busy so tak sempat hahaha:P
so..i turned it into dialogue ajelah..boleh?


"Dindaaa....lihatla...kanda dah bersedia beli rumah untuk kita...
kanda dah letak deposit utk rumah kat sini (tempat dirahsiakan)"

"oohhhhh senangnya hati dindaaaa!~"

.
.
.
.
.
.
.
.

(beberapa bulan kemudian)
.
.
.
.
.
.
.
.
"Dinda, rupa2nya kita telah tertipu!
si salesman rumah tu dah makan deposit kita!
bukan kita je yang terkena, 
ramai pulak tu!"

"Kuang ajaq si salesman tu kanda!
kite report polis nak?"
.
.
.
.
.
.
.
okeh..heee...sebenarnya dialogue diatas tu i reka je nak bg drama sket...
kisahnye ialah me+hubby+my bro telah letak deposit utk beli rumah kat Saujana Rawa*g ni...
few months later xde pon depa follow up..
so last sunday kami kesana dapatkan kepastian...
and hasilnya ialah that salesman yang amik deposit ngan kitorang beberapa bulan lepas tu
buat penipuan besar kpd ramai org...!
and sekarang die dah xkije kat situ n xdpt dihubungi!

eiii kuang ajaq!

so terpaksa la refund balik our deposit tu..
nak tukar ke unit lain yg tgh open, harga dah melambung,
and dah xmampu laaa..

sedih.sobs.

nak tau ke sape nama salesman tu?
msg saye.
mane tau korang pon same2 terkena..tsk.

2 comments:

sue. said...

ee..kuang ajak betui..sabaq na dear

roeza said...

tau xpe dear....:(