BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Wednesday, March 9, 2011

13 minggu~

Ehemm...
Macam nak say bye2 kat 1st trimester dah..
huhu..
this week-tomolo dah masuk 13 minggu..
harapnye simptom2 muntah pg n mlm akan beransur pergi..
lagi sekali..huhu..:P

1st trimester for me..went well..memangla ade muntah2 tu semua...
tp still boleh g kije, masak (eceh walaupon boleh kire ngan jari hari memasak tu:P)
drive (sambil burp burp tahan muntah hehe)
terlibat dalam excident (ngeri..alhamdulillah selamat semuanya)..
dan mcm2 lagik..

selera makan?
uishhh itu takyah ckp...rase mcm hilang nikmat jap yer..
maklumla sebelom ni melantak x hengat..
makan mostly 1/4 je dr asal..
itupun mmg kena paksa..
hujung2 ni baru mcm okey sket..ade je nak mkn macam2...
spaggheti la..sushi la (yg ni sampai skang x dpt lagik sbb x diluluskan oleh hubby + x elok mkn mknn kurang msk..:( )..nasi ayam dara la, nasi gulai kawah la...etc etc..dah dpt mkn, kire oke la :p
portion? kadang2 tu 1/2 nasi..nasi tambah?jgn berangan...perut ni ade tahap max die..
bak kate akak opismate ni,

"perut ko size kecik:P..patutla makan banyak tu je"

hehe...

feeling?
oohhhh ini mmg lagi mencabar..
pantang la org sekeliling salah ckp ke, salah perbuatan ke, 
mmg nak terase je...
jadikla cry baby jap...huhu..
gembeng.
(cepat tersentuh n menangis la maksud die)

lagi?
ermm perubahan bentuk badan..
first few weeks macam tanampak sgt perubahannye..
cume uhuk uhuk kebanyakan seluar eden tak muat laiiiiieee....
try zip-zip, eh separuh je?
sekarang, dah nampak tumbesaran tummy...baju yg dipakai sebelum ni time selim melim jgn berangan nak muat, sbb nnt kat perut die dah xmuat hiks.
so penyelesaiannye ialah dah start pakai baju besar2 sizenye (kirenye dr size S or M tu kena tukar ke L la...huhu.untuk memuatkan baby:P)
pakai skirt hoho (oit bukan skirt pendek nampak peha gebu okeh.sila tutup aurat :P)

dan sekarang lagi berminat nak pakai baju maxi cotton2 tu je...xyah pakai skirt2 sluar2..rase perut tak tertekan huhu...pastu leh gak berangan hot macam heidi klum muahahah:P

pic ihsan google:)

hubby,
jom g shopping!

(bajet duit tu cik abg cop & sign sendiri jek hari2 nak g shopping?
duit kalau setinggi gunung pon leh habes cmni dow!!)

eh terkantoi suke shopping!
taklaaaaa...saya baikla awak...
saya nak simpan duit beli barang baby...
sebab saya tengok boleh tahan harga barang2 baby tu semua...

oke...

mcmnila...untuk kebaikan semua,

ape kate..

"Boss bagikla saya bonus 6 bulan paling kurang..timekasih daun keladi boss!"

(bajet boss bace blog hahaha)

take care darlings!!~

1 comments:

m@Ri@ said...

em..jgn sensitif sgt..nnt baby ikut..;)