BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Friday, September 17, 2010

Mood selepas bercuti panjang...?

Salam..
Salam Aidilfitri...raye lom habes..kan?
Ni kompom dah start menghadiri rumah terbuka...
bagi sy and family, tadek jempot2 ke rumah terbuka pon, 
sbb musim raye memang rumah terbuka pon, sile la datang...tetamu itukan membawa rezeki..

sy mula menulis semula today..
selepas bercuti panjang..(xdela panjang sgt smpi bleh buat kuih raye berbalang2...
kuih raye pon tunjuk je sbb xsempat buat dowh!)
ape mood anda selepas bercuti panjang?
semakin bertambah ke semangat nak kerja?
or nak tambah cuti lg?
xcukup dgn cuti, nak amik mc plak?
hehehe....

sy punye mood kalau bleh mmg nak cuti lagik...
tapiiiiiii kerja melambak tu sape nak siapkan?
makanye have to menyiapkan diri & emosi nak masuk opis smula..macam siyes je bunyik...
iyerla...cube pg opis, tp jiwa kat umah...or kat kg halaman...or kat mane2 je la kan..
al kompom sudah kite ni jd pekerja yg tak produktif hehe...
(sy tgh cube nak naikkan semangat sy utk sambung kije ni okeh..jgn gelakkan sy)

kisah hari raye?
okeh...ada..sy melawat macik & pacik sy yg baru je lepas xcident...
kesian dorg...dorg both naik motor, otw ke bandar membeli persiapan raya...n then kne langgar ngan sebiji kereta yg dibawa oleh this one lady (wit her frens if im not mistaken.)
nasib baik my pacik cuma lebam2, but then my macik jatuh terpelanting and kena jahit justttt near her left eye..nasib baik tak kena mata...isk...
apa yg paling menyakitkan hati, ecehhhh sedap je that lady said my pacik yg langgar kereta die..
eh eh  ehhh sesedap rase sahaje, sedangkan motor my pacik tu dah siap terperosok bawah tayar depan - kiri -  kereta die...
dah elok die memotong tak lepas, terus sondol my pacik, sesedap je plak kate org yg langgar die.
haishhh....

pengajarannye ialah...

kalau dah wat salah melanggar org tu, mengaku je lah...jgn sampai naik court lepas tu kamu kena saman double...huh.
(untuk kes xcident la)

baiklah...sekian saje utk edisi kali ini....semoga kite same2 ehemm..menaikkan mood utk sambung kije yeahhhhh!!!!!!~

till d next entry yg bergambar raye,
daaaa!~



2 comments:

ciK LyndaWawa igUana said...

dik..nak dwet raye...

roeza said...

dtg raye umah kite la sis!:)