BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Wednesday, September 1, 2010

Al-Kisah Menjelang Detik 31 Ogos 2010...

Salam..
Lama sy tak menulis mengomel itu ini kat cni..
Ade je yg nak ditulis cuma xberkesempatan..huhu...
tapi today nak menyempatkan diri jugak menulis tentang 
'menjelang detik 31 Ogos 2010'..

Ape yang istimewa..?
Semangat menyambut merdeka..! yeap..mestila ada semangat tu..
Malam 31 Ogos, sy kuar berjalan2 bsama cik abg di Jalan Bukit Bintang..
Saje tengok gelagat org nak sambut merdeka..
macam2 fesyen, gaya, dan ragam..

salute ngan dorg ni yang dgn gamblenye memeriahkan diri ngan glitter2, pastu jd patung ditgh org reramai tu...
ehem, sape nak bergambar RM 2 hengget yer..:D

tp yang sy nak kongsikan kat sini bukan tentang kemeriahan sambutan tu,
tp tentang..
'kenapekah budak2 umur macam baru Form 1 hidu gam dkat tepi tangga?'
sungguh..tak tau nak ckp ape..
otw ke 7-11..memang kene lalu tangga tu...
pelik jugak apelah those kids buat ramai2 kat situ...adelah kot 5-6 org mcm tu..
salah seorg dr dorg menyapa...'merdeka bang?'
yeap merdeka...huhu...mase tu xpasan lg ape yg dorg buat..
otw balik kne lalu tangge tu jugak...so baru je menjengah, dorg dah kelamkelibut lari...
tengok2 ade sebotol gam tumpah di tepi tangga..
...
i am speechless, honestly...
those kids...budak lg...hm...i am not angry, tp kasihan...
salah sape dorg jd mcm tu?
yeap mmg dorg tak kacau org mlm tu, i meant at least dorg tak kacau we ol..
tp what will happen if takde yg menegah n try bgtahu dorg yg ape dorg buat tu merosakkan dorg?
hmmm...

Harap2 dorg tahu ape maksud merdeka sebenarnya...
iaitu mengingati n menghargai detik 'bebas' dr dijajah, n bukan 'bebas' melakukan ape je...

To those kids, 
if korg terbace tulisan ni, 
i am so sorry, i have to wrote it here...take it positive, and tinggalkan ajo la gam tu...bukan sedap pon nak hidu, tolong mak abah masak lomang kat rumah lagi wangi baunye...plus..dapat pahala lg sbb tolong parents..:)

Till d next entry, take care!~

2 comments:

ciK LyndaWawa igUana said...

selamat hari merdeka sista...=)

roeza said...

tq sis..happy merdeka to u too!~