BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Monday, July 19, 2010

Peranan seorang PENGAPIT/BRIDESMAID

Salam semua...
Sehatkah? sy every monday mulela rase nak demam la...haper laaa...
hahahaaa:D
bak perbualan di Hot FM dis morning,

"WHY I HATE MONDAY?"

ade yg sms & call bitau:-
~ wiken wife/husband..so every monday kne bangun awal n pergi kije ke negeri yg berlainan...sdey sbab have to duk jauh2 beberape hari dalam seminggu tu...n jumaat paling hepi sbab bley balik jumpe wife/husband.. (i am quite sure ramai yg mengalami situasi ni kan3..me too:( )~

oke..sebenarnye my tenet poblem, td dah tulis panjang lebar utk post ni, tp dah hilang..hampeh kuase3..:(

okey..
so..berbalik kepade title diatas...

bercerita ttg bridesmaid...or pengapit terulung..hehehe..
pic source: google google:D

pic source: lagi2 google~

bagi sy, tak kesah sape jd pengapit, tp kalau bleh mmg nak besfwen jd pengapit..sbab biasenye bile besfwen jd pengapit kite, kite akan rase selesa..and nak mintak tolong ape2 pon senang.:D
and..plus plus for ur big day kan..of kos la nak share ngan besfwen!:D
bile lg kan3..
 so pengalaman sy senirik before diapit telah menjadi pengapit 3x..(faham x sy tulis?..cacamarbaa sungguh bahaseee:P)

i) @ my besfwen weddink
Ni 1st time jd pengapit..
jadinye bile cameraman nak amik gambar, pengapit male & female ni dok same2 tak reti lari ke lain..hehehe..
so tips no 1, jadi pengapit kena tahu mase perlu or tak perlu berade di sisi pengantin..
okey..so that bile cameraman nak amik family pic pengantin tu, xdela pengapit sebuks same:D
hehehee....

ii. @ my besfwen weddink too
okey ni 2nd time jd pengepit..eh, pengapit...
dah pandai sket, hahahah...(tp muke dull la plak...)
so tips no 2, haruslah mekap2 sket, supaya pic pengantin chantek...bukan dihiasi muke dull n agak mengantuk si pengapit yg kurang tidoq...:D..jgn overshadow mekap pengantin sudahla yer:p
lagi?
tips no 3, mesti tau nak payungkan si pengantin, bukan payung diri senirik..part ni sume org tahu, konfem...~

iii. @ my besfwen wedding three...of kosla..:D
okey ni dah smakin terer berkhidmat..hehehe:D
tips no 4 ialah rajin2kan diri tolong isikan nasik lauk pauk ke pinggan pengantin tu..if tadek pelayannye...okey? jgn isi pinggan sendiri dulu plak, ksian pengantinnye terkial2 plak nnt...
pengantin kan raje sehari...kne treat special punye wokehs!

iv.@ my weddink?
first of all, thanks my besfwen gak ni..yg jd pengepit terbaik!
okeh...ni part paling basic..(harap mahap nak jugak sy letak pic ni kat sini...)
tips no 5 ialah.....
tolong2 lapkan peluh si pengantin yer...ksian die peluh2..mmgla mekap xcair sbab bedak foundation dan sebagainye dah tebal seinci...tp...mak aje yg tau betapa adoiai rimasnye nyah!
rase mcm nak clearkan mekap time tu jugak!:D

ehemmm...ape yg BIG NO NO utk pengapit ni yer?
 pic source: inchik google lagila...

hai...sdey mnengoknye...mmgla xdela penting sgt...tp pakai baju yg sesuai sbg pengapit...:D

till d next entry,
take care!~

0 comments: