BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Friday, August 23, 2013

Raya and Post-Raya

Assalamualaikum w.b.t

Its been so longggg since my last bebelan here.

Belum terlambat rasanya nak mengucapkan Selamat Hari Raya & Maaf Zahir Batin untuk semua (ada pembaca ke blog cabukku ini..ahaiii..)
x kisahla..tapi niat baik tu pentingkan?
hehe.

Lately,
apa yang mendapat perhatian saya ialah:

- keganasan di mesir
- kes tembak and jenayah di malaysia
- kemalangan di genting highlands

sama2 la kita mendoakan muslimin dan muslimat di mesir semoga dilindungi Allah selalu..
sedih melihatkan kekejaman yang berlaku..

And hopefully pihak berwajib di Malaysia dapat menyelesaikan kes jenayah yg semakin menakutkan sekarang.. it was like...pistol macam dijual di pasar malam..sana sini kes tembak..takutnya. hanya pada Allah kita berserah kan.

kes kemalangan di genting highlands was terburuk yang pernah berlaku. Takziah untuk keluarga mangsa. Tragis dan sangat bersimpati dengan apa yang terjadi. Tak berani nak tengok paper about the accident.

My life?
My sewing machine sgt friendly lately. so i made my lil daughter a diaper pouch and 2 pleated dress/blouse. one for her, and one for her cousin.

Fits her well. Alhamdulillah. 

I made myself few shawls. and finding spare time to make more hehee:D

.Diaper Pouch.


.Pleated Blouse.

and her big day coming up next week! Alhamdulillah....cant believe she is a big girl now:)
but still my baby:)
always be:)

Planning something but cant reveal it here right now, hope it will run smoothly...
will share with ya later!



Till then,
See ya!!

0 comments: