BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Saturday, March 16, 2013

Of my silent blog.

Assalamualaikum...

Seriously? January last post entry kat sini?
Should i just tutup je this blog or should i not? Haiyoooo lack of updates sudah...
Sangat busy lately..and ada masa pon i insta..or blogwalking..jarang2..menulis seriously kena cari masa terluang...hehe...

Been a working mommy..sebelum pukul 8:40 dah sampai opis...(oiii jujurr mak okehhh)...and sampai rumah dah maghrib...7:20..7:30..kadang2 lg lambat...realllyyyyyyy rasa macam nak wat bisnes dr umah jo...i want to have my own time...kemas umah...jaga my little baby QA..and at the same time kerja...i mean bolehla wat bayau keretaku itu kann....and hutangbptptn also...muahahah....

Kena pikir lebih serius about this...kemon kemon...idea come to mama...:)

Ohhhh and all the hutang updates i do promised before... I dah terlupa nak mula apa dulu..hahaha can we just start a new chapter?

Lets talk about little QA punya perkembangan...

I dah start campur susu dia...sobs. She will take about 1-2oz formula milk per day...topup if my bekal mimilk xcukup...kenapa makin hari makin kurang? Sbb kurang mengepam di opis..sbb kije sgt busy benci mak...huhu...but still i berusaha utk bg die my mimilk and keep pumping...Allah knows the best for us kan...

Makanan pejal? Okeh she started eat her first food waktu lagi seminggu nak masuk 6 months...started with semi solid nestum beras merah..huhu cerelac...i nak buat puri and bubur jugak...tapi ehem..its not that i malas yaa...i kena cari masa dia tidur...baru boleh buat semua kerja...and siang/petang dia mmg tak tidur sgt...malam pulak dia tidur 10:30pm...and i pon dah ngantuk...sudahnya ke laut lagi nak masak bubur itu semua...mummy so sorry sayang... Should try better kan...

Last week dear QA kena fever...demam dah oke then batuk pulak...twice pegi klinik and mkn ubat, tak recover jugak then we brought her to hospital pantai...because dah banyak hari batuk, dr check and xtray her paru2 ada banyak kahak and kena admitted...so berkampungla kat hospital pantai for 5 days...kesian my little QA kena masuk drip for air and ubat tu...she reallyyy cried out loud tau...i never saw her nangis macam tu..and me myself pon tak boleh tahan...huhu really learnt a lesson lah...(betul ke aku tulis ni)..

Bila dah discharge mummy kena pergi kerja pulak the next day...apalagi meragam la simkecik ni kat rumah babysitter dia...and nak dijadikan cerita..x dpt bekalkan mimilk sebab dah rosak days before...terpaksa bagi die formula kan...and first day after berkepit ngan mummy for whole 5 days...she rejected formula milk tu..nangissss saje...6 pm sharp mummy chow and bawak dia balik rumah and pampered her...thank God the following days dia better..but masih ada ragam sikit2 biasalah kan:)

Oookeh ape lg?

Setakat ni tu je la kot...kita cerita lain pulak nnt..
Till then, see ya!