BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Monday, July 23, 2012

Ramadhan! Alhamdulillah~

Assalamualaikum w.b.t..

Selamat menunaikan ibadah puasa untuk semua!
Alhamdulillah bertemu lagi kita dengan bulan Ramadhan.. bulan penuh berkat...
:)
Semoga semua dapat memanfaatkan peluang yang diberi dengan sebaiknya...

lama betul sy tak menulis kat sini..
ada banyak je idea..
ada masa..
cuma kena cari mood betul-betul so that i m not writing asal boleh je..hehe

ihsan:google

okey ada sebabnya kenapa sy letak picture tu kat sini..
kenapa?

haaaaa ada tak yang mcm ni petang2 nak berbuka?
harapnya  takdela sepanjang itu kiraan lauk-pauk dan kuih-muih nye yer...
mmg mcm nak kenduri..

makan waktu berbuka bukan banyak mana pun kan..
sudahnya membazir akhirnya...
taknakla mcm tu ye kawan2..

marilah kita bersederhana..makan jangan mcm xjumpa makanan dah esok..berpada2..
nnt perut pon pelik.."ape tuan aku ni makan gayenye xpenah jumpa makanan??"
haaaa....
jangannn....

so nasihat saya..jangan diikutkan nafsu mata..pergi membeli belah kat bazaar ramadhan tu boleh.. tapi beli yang perlu sajela..jgn satu bazaar nak diborong:P

saya?

setakat ni sy pilih memasak hidangan yang simple2 je..x larat lagi nak tawaf bazaar ramadhan..tatau la esok2 mcm mana..kot2 terasa nak makan mcm2..sy singgah la:P

okey itu saje utk post ini!
ingatan utk semua dan sy sendiri jugaaaa~

Selamat Berpuasa...jgn ponteng ya!:)

2 comments:

cik selamah kundang said...

selamat berpuasa juga.hehe

roeza said...

CSK puasa tak? hehee...amcm persiapan kawen?