BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Saturday, August 20, 2011

Kemahuan or Kehendak??

Last few days me & big bro singgah kat ampang point..
okeh niat di hati nak cari makan je, sbab berbuka very light dat day..
sampai2 kat ampang point, ecehhh ade bazaarr raye la kat dalam tu..
loike la kan..
okeh jalan2 jap...
tengok2, belek, curi2 tengok harga..

big sale eh...tak payah cakap la...semua buat BIG SALE nak raye ni!

ada yang bagus...
kain bagus...
design bagus...
and
harga konfemla bagus kan:)

ada kat satu booth ni,
selling beautiful lace & beaded tudung siti gtu..
lawa...
saje je la tanye walaupon sudah kutahu pasti....

'dik, how much yang ni?'
die sengih.
'320' (lebih kurang la, ingat2 lupe..tapi 300+ la)
me, ' ohh..okey..' (dalam hati dah agak dah rege die mcm ni)
adik jurujual..
'mahal kak..'
ehhh mak tak cakap papo pon...
:P

persoalan saye ialah,
'would you spend 300 - 400 + for just a piece of tudung?'
memangla nak wat raye kan...
ataupon akan ade yang jawab japlg..
'ala bolehla..bukan selalu....'
bukan selalu ekau tu, satg nak g kenduri kawen, nak tudung glam2 jugak..., nak jadik pengapit, nak glamor jugak, itu ini etc...kan..

so pendapat saye ialah..
if berkemampuan its up to you la..
tapi bagi yang so-so mcm saye ni, biase2 sudah...
janji tutup aurat okeh!

bergaya boleh,
tapi jangan sampai membazir...

sama2la kita berjimat cermat,
beli ikut keperluan, bukan kehendak yang konfem2 itu ini semua nak okeh!

(saya pon mengingatkan diri sendiri ni...kadang2 tu tak lari jugak dari terrrr..oopss.)

Till then,
Take care!~

3 comments:

ayanuts said...

hhaaiiisshhh mengarut laa jual tudg sampai 3 400,,huhuhu..membazir

Acik said...

betul .. ngan tudung rege murah pun, masih boleh bergaya, kan!

Blog ini pilihan Acik lar! :)

http://pimpintangan.blogspot.com/2011/08/semalam-acik-masuk-segmen-abang-ba-ben.html

roeza said...

setuju kann!!!!:)