BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Wednesday, November 24, 2010

Review: DIY Manik on your nikah outfit

Salam...

okey..sy tahu dah basi nak crite ttg ni...dah almost 6 bulan sy kawen..ehem still honeymooner la agagagag lom ngaku basi lg ops!
dulu mase review tak tunjuk step by step pon punyela nak cehpat hahahah...

ehem walaupon baju nikah sy a simple plain white je..sy suke..
sbb ia mendapat sentuhan special sy senirik huhuk..special la sgt kekeke:P

so nak jahit manik kat baju senirik bukan senang...lebih2 lg utk sy yg setakat sket2 je reti nye...
tp bg sesape yg nak jahit manik kat baju senirik tu, sy ucapkan tahniah sebab ade keinginan tu n yg penting kena semangat!

jgn separuh jln je itu yg penting!:P


1) my very plain white outfit...kainnye silky chiffon + soft satin dibeli dr kawan di surabaya...neenaa...tq dear!
tempah pade Mel@Keramat..my tailor..murah je..nak deal ngan die bleh tanye sy k!

2) start jahit manik simple2 je dulu...onon2 nak buat crumble mumble..tp tatau mcmne nak start..so redah je senirik suke ati sy...p/s sila lukis dulu guna pensil slow2 supaye xsenget jahitan manik tu okeh!

3) tambah rancak memanikkan leher baju ini..manik 1/2 dibeli dr kawan di surabaya with kain, n 1/2 beli kat kedai bunga riben @ jalan TAR...okey nak cari manik + riben cantik2 bleh pg kedai ni, byk pilihan n murah gak..

4) tambah manik besau2 plak plus men'jungle'kan lg crumble mumble itu hhehe

5) seterusnye tambah manik panjang yg shining2 tu..n jahitan manik pada bukaan leher...xmo biar kosong..

6) jangan lupe, kne jahit pada bahagian tangan jugak...

7) tampalkan batu swarovski no 1 pelbagai saiz utk kerlipan memukau! (ayat tableh bla ahahaha)

8) jangan dilupa bahagian kaki kain...xmo biar kosong yer...walaupun mata dah terjegil menjahit sorg2!:p
(windu sgt menjahit manik d baju ini)

9) okayyy close up pd bahagian tangan

10) okayy close up pd bahagian leher

11) tampal swarovski...swarovski tampal...jgn iron direct atas baju ye..kang terbakau...iron beralas tau...jgn alas dgn kain berwarna nnt lekat stain plak..(sy ade pengalaman okeh...huhu...)

12) okay done!

13) di hari kejadian...ehem...simple ajer..
:)

okeh dats all..see u in d next entry!~

p/s: tgk senyuman Audrey Hepburn n senyuman sy...mcm same je kann..hahahahahha perasaaannnn:P

okey timekasih incik google.

ok bye.

2 comments:

cik selamah kundang said...

haha.aku dah tgk ramai DIY seniri.siap gelak2 kt diaorang.rajin gila.mai time seniri nanti kita tgk cemana.kah kah kah

roeza said...

heheheh alangkah cik selamah gelakkan i yooo...ehem i mahu lihat kamu nyer pulak nnt!:D
gambatte!