BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Tuesday, November 30, 2010

Budak Seringgit

Salam..
Al-kisah..yesterday lunch hour i pg repair ekon kete yg dah-2-kali-repair-tanak-betul-lg. sedang2 berdiri tgk mekanik tu repair2 check2, 
pusing tepi...

woh..

ade sorg budak-dgn-muke-nerd-dan-agak-comot.

"kak, mintak singgit..."kate budak lelaki itu.(umur adelah dlm darjah satuw kot)

"hah, nak wat ape seringgit?" kate model ini.eh tak.perasan.

"nak buat beli air" dengan muke stone die berkate.

"duduk mane?nape xminum air kat umah je?" sy saje je nak ujinilai budak ni kot2 menipu.

"kat umah tadek air.dah habes..."sambil buat muke stone lg.isk.

"yeke..knape tak masak air?" tanya sy mcm nak kena sepuk tak byk btul tanye..saje je.

"tatau.." eh eh jawapan..seb bek die tak jawab no comment kalau tak sy mesti ckp, "eh adik bg jawapan macam artis laaa!:P"

"betul ni tak tipu yer, tipu dose tau, Allah marah..." sy saje je nak ujinilai budak bermuka xde perasaan ni...

"betulll kak...."kate budak itu sambil pandang bawah. ceh. buat muke kesian yer.

"nak hamikla singgit, wat beli air."

dapat singgit terus dia bla.

then,

"adik, budak td tu mintak duit ke?" tanye sorg customer yg dlm mase tu dok tgh repair kete die kat ctu.

"haah, nak singgit wat beli air katenye.."jawab sy dgn polos (ceh polos2 plak :D..ayat takleh bla..)

"elok je awak pusing td, budak tu tengok2 sket lepas tu die masuk cybercafe.."
kate incik itu.

owh, pandai menipu budak tu kecik2 lg.
tp tatau la kot2 air kat cybercafe tu dijual singgit.

takpela dik.akak sedekah.awak tipu awak punye pasal.

tp yg tak berape nak haru kemudian ialah ade bau2an agak semerbak...

apekah pula????
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
sy terpijak taik kucing yg sgt fresh aaaaaargghhhh.

terima kasih kucing kerana telah menghangitkan lagi hariku ini.

tambah hangit today ekon tu tamoh berfungsi lg.

Ujian~

p/s: bersabarlah roza...mungkin kamu akan dapat sebijik kereta idamanmu esok lusa, mane tau?
ting!keteku bertukar jd mini cooper sebijik. 
heh berangan.

ok bye.

2 comments:

cik selamah kundang said...

siap pijak taik kucing memang A lah bau.tmbah ekon xda.sure semerbak

roeza said...

psst seb bek xsempat wat masuk dlm kete..so kete tak jangkit la ahhahahah