BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Wednesday, August 18, 2010

Tips eh? Eh cutela!

p/s:ehhh apela title kat ats tu mcmtu lak..:D

Salam...
Siapa photographer kawen kamu?
or bakal photographer kawen kamu?

okay...
xkisahla sape2 pon...kan...
bg sy, yang penting die bleh amik pictures yg gojes2...
yang 'wow!'
harga? boleh runding and of kos la berdasarkan bajet kan3...
sendiri pon tahu kan2...

to B2B, 
tips sy untuk kamu yg sedang mencari photoG ialah,

1. pilih mereka yang memahami kehendak kamu...
cth...'en, sy nak pic mcm ni..mcm tu..gaye ni..gaye tu...'

2. yang menepati bajet kamu of kos...
(sy blom jumpa khalil utk ambil album tawen sy sudah siappp!owh xsabar nak amik la!)

3. yang tak berlagak..
(sy tak berapa suke org berlagak...:D...sbb nnt kte mkn hati dgr die berlagak...not healthy eh.)

4. yang kreatif...
pastikan kamu merujuk kepada previous job die...tengok2 dlm website/blog die dulu...nilaikan sendirik...

5. pilih yang kamu suke hasil kerjanya...
p/s:bukan sebab org lain suke, so kamu ikut kate org tu...takut nnt at the end of d day, kamu xpuas ati...pastu nnt mula la nak salahkan org yg suggestkan tu..padahal kamu yg salah..wawawaa..
okey?pilih ikut hati kamu..n poket kamu..:D

itu doulu 5 tips..later sy sambung lg...wokeh?

till d next entry,
daaa!~


1 comments:

roeza said...

testing 1 2 3...rerupenye blog i tableh dikomen baru pasan hahahahaa...dah betulkan yeyeah...